Η Μέρκελ διαβάζει την προφητική συνέντευξη του Τραμπ στο Playboy

Gazzetta team
Η Μέρκελ διαβάζει την προφητική συνέντευξη του Τραμπ στο Playboy
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μελετά πολύ προσεκτικά παλιές συνεντεύξεις και βίντεο του Donald Trump, αναζητώντας ενδείξεις για το πώς σκέφτεται και τι σχεδιάζει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενόψει της πρώτης τους συνάντησης.

Η Μέρκελ, είναι ο ευρωπαϊκός ηγέτης που βρέθηκε στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της Γερμανίδας Καγκεάρίου προσέλκυσε μια συνέντευξη του Ντόναλτν Τραμπ στο περιοδικό Playboy στην οποία, αποκάλυπτε βάση ποιών προϋποθέσεων θα έβαζε ποτέ υποψηφιότητα για την αμερικανική προεδρία, και ποια θα ήταν τα πρώτα πράγματα που θα έκανε εάν έμπαινε στο Οβάλ Γραφείο.

Η Μέρκελ προσπαθεί να βρει τρόπους συνεννόησης με τον νέο πρόεδρο, ενώ προετοιμάζεται για τη δική της εκστρατεία της διεκδικώντας την τέταρτη θητεία της.

Η Καγκελαρία έχει έλθει σε επαφή με την ομάδα Τραμπ να προτείνουν μια έγκαιρη συνάντηση, η οποία θα δώσει η Μέρκελ τη δυνατότητα να μάθει από πρώτο χέρι τις κινήσεις του Τραμπ σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και το ελεύθερο εμπόριο.

Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την πρώτη συνάντησή της Άνγκελα Μέρκελ με τον Τραμπ όπως δήλωσε η κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Μερικές από τις κόκκινες γραμμές της Μέρκελ έχουν ήδη γίνει σαφής, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε προσπάθειας Τραμπ να υπονομεύσει την ΕΕ σε μια εποχή που το μπλοκ των 27 εθνών χάνει το Ηνωμένο Βασίλειο και απειλείται από εθνικιστικά κόμματα.

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης του Ντόναλντ Τραμπ στο Playboy

Μερικές φορές ακούγεστε σαν προεδρικός υποψήφιος.

Δεν θέλω την Προεδρία. Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους με το Ινστιτούτο που έχω δημιουργήσει.

Εάν τελικά κατεβαίνατε για υποψήφιος ποιο κόμμα θα επιλέγατε;

Θα προτιμούσα τους Δημοκρατικούς και όχι γιατί είμαι φιλελεύθερος, το αντίθετο είμαι αρκετά συντηρητικός.

Και αυτό γιατί ο απλός εργάτης θα με ψήφιζε. Τους αρέσω. Όταν περπατώ στο δρόμο με χαιρετάνε και με επευφημούν.

Ένα άλλο παιχνίδι: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανε ο Πρόεδρος Τραμπ μετά την είσοδό του στο Οβάλ Γραφείο;

Πολλά πράγματα. Θα έβαζα φόρο σε κάθε αυτοκίνητο Mercedes-Benz σε αυτή τη χώρα και σε όλα τα ιαπωνικά προϊόντα, και θα είχαμε και πάλι θαυμάσια συμμάχους.

Μπορείτε κατηγορηματικά να πείτε ότι δε θα διεκδικήσετε ποτέ την προεδρία;

Δεν θέλω να είναι Πρόεδρος. Είμαι 100% σίγουρος. Θα αλλάξω γνώμη εάν διαπιστώσω ότι η χώρα μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.


Πηγή: topontiki.gr