Τα εγκαταλελειμμένα κοριτσάκια στην Πάτρα δεν μπορούν να δοθούν σε ίδρυμα

Gazzetta team
Τα εγκαταλελειμμένα κοριτσάκια στην Πάτρα δεν μπορούν να δοθούν σε ίδρυμα
Δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη γέννησης και απαιτείται πρώτα να γίνει ονοματοδοσία και κατόπιν να προσδιοριστεί η ηλικία τους - Αναμένεται η εξέταση DNA για να εξακριβωθεί πως είναι όντως πατέρας τους ο 26χρονος.

Δεν έχει τέλος το δράμα των τριών παιδιών από την Πάτρα, που εντοπίστηκαν να περιπλανώνται μόνα τους σε δρόμο της πόλης.
Ενώ οι αρχές θα περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στην οποία έχουν υποβληθεί τα παιδιά και ο πατέρας τους για να διαπιστωθεί αν όντως είναι βιολογικά δικά του, μιας και δεν ήταν παντρεμένοι με την μητέρα, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα εγείρεται και απασχολεί τις αρχές που διαχειρίζονται την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η απόδοση στον πατέρα τους, με δεδομένη την απόφαση της μητέρας να μην έχει την επιμέλειά τους, φαίνεται ως μάλλον απίθανο ενδεχόμενο και η πιθανότερη εκδοχή είναι να οδηγηθούν σε κάποιο ίδρυμα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχουν δυσκολίες αφού δεν έχει δηλωθεί η γέννησή τους στο ληξιαρχείο και το δημοτολόγιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι προτού προχωρήσει οποιαδήποτε σχετική διαδικασία «υιοθεσίας» από κάποιο ίδρυμα ή οργανισμό, θα πρέπει να γίνει ονοματοδοσία των παιδιών και να προσδιοριστεί η ηλικία τους για να δηλωθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια με δικαστική απόφαση και συγκεκριμένα με τη διαδικασία της εκουσίας αναμένεται να οριστεί το ίδρυμα όπου θα οδηγηθούν.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που με έγγραφό της προς τον προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Παναγιώτη Μεϊδάνη, ζητάει να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά.

Πηγή: thebest.gr