Ποιες χώρες είναι στο... σωστό δρόμο σύμφωνα με τους κατοίκους τους (pics & vid)

Gazzetta team
Ποιες χώρες είναι στο... σωστό δρόμο σύμφωνα με τους κατοίκους τους (pics & vid)
Είναι η χώρα μας στον σωστό δρόμο; Δεν είμαστε οι μόνοι που πιστεύουμε το... αυτονόητο. Σχεδόν τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού πιστεύουν ότι η χώρα τους δεν τα πάει και τόσο καλά. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στην έκθεση της Ipsos/Moris "What worries the World" που έτρεξε σε 25 χώρες.

Μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2016, το ποσοστό των ανθρώπων που θεωρούν ότι η χώρα τους κινείται στην σωστή κατεύθυνση έπεσε 2 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας μόλις το 37%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κάτοικοι της Ασιατικών χωρών, της Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας φαίνονται να είναι πιο αισιόδοξοι σε σχέση με τους ευρωπαίους και κατοίκους της λατινικής Αμερικής.

Το 90% των συμμέτοχο των στην Κίνα δηλωσαν ότι αισθάνονται αισιόδοξα για την πορεία της οικονομίας της χώρας τους, ενώ ακολούθησαν η Σαουδικη Αραβία με ποσοστό 80%, η Ρωσία με 75% και με 60% η Ρωσία και Αργεντινή.

Στους "μεγάλους απογοητευμένους" η Νότια Κορέα με 13% και Βραζιλία με μόλις 17% των κατοίκων τους να πιστεύουν ότι είναι σε καλό δρόμο.

Στον δυτικό κόσμο, οι Καναδοί είναι οι μόνοι αισιόδοξοι (54%). Στις ΗΠΑ θετικά απάντησαν το 35% των ερωτηθέντων, τα αποτελέσματα της έρευνας όμως μάλλον θα έχουν αλλάξει τώρα, καθώς είχε διεξαχθεί πριν τις προεδρικές εκλογές.

Τέλος η Γαλλία και το Μεξικό κρατούν τα σκήπτρα της απαισιοδοξίας αφού μόλις το 12% και 4% αντίστοιχα νιώθουν ασφάλεια και αισιοδοξία για την πορεία οικονομίας της χώρας τους.

Γιατί όμως τόση απογοήτευση;

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων είναι οι διαρκώς αυξανόμενες τομές της ανεργίας, όπου αναφέρθηκε από το 38% των συμμετεχόντων, με την Ισπανία να εστιάζει σε αυτο κατα 70%.

Ακολουθούν τα υψηλά επίπεδα φτώχειας που είναι στην κορυφή των ανησυχιών των κατοίκων της Ουγγαρίας, Ρωσίας, Γερμανίας, και η πολιτική διαφθορά.

Η πεντάδα κλείνει με τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και την πολιτική υγείας που εφαρμόζουν τα κράτη.

Εκτός πεντάδας αλλά με υψηλό ποσοστό βρίσκονται τα χαμηλά επίπεδα εκπαίδευσης, το μεταναστευτικό αλλά και η έλλειψη ηθικής. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ ανδρών και γυναικών σε 25 χώρες με τους άντρες να είναι πιο αισιόδοξοι ενώ τις γυναίκες να εστιάζουν περισσότερο σε ζητήματα που αφορούν την υγεία παρά οτιδήποτε άλλο.