Τα «παρεξηγημένα» Εξάρχεια στις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης (pics)

Gazzetta team
Τα «παρεξηγημένα» Εξάρχεια στις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης (pics)
Υπάρχουν πολλά είδη τουριστών και ταξιδιωτών. Κάποιοι επιλέγουν τον προορισμό ανάλογα με την ηρεμία που εκπέμπει καθώς μοναδικός σκοπός τους είναι να ξεκουραστούν. Άλλοι απλά ψάχνουν την καλύτερη προσφορά ενώ πολλοί επιλέγουν ανάμεσα στις λίστες με τους πιο διάσημους και πολυφωτογραφημένους.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θεωρούνται ως οι πραγματικοί ταξιδιώτες και όχι απλά τουρίστες. Πρόκειται για εκείνους που επιλέγουν να περιηγηθούν στα μέρη σαν ντόπιοι, να ψάξουν περιοχές, φαγητά, μυρωδιές που χαρακτηρίζουν τον προορισμό τους.

Αυτοί συνήθως αναζητούν ψαγμένες περιοχές που έχουν το δικό τους «αέρα». Που χαρακτηρίζονται για το ταπεραμέντο και την διαφορετικότητα τους καθώς δεν μοιάζουν με τις άλλες, απλά είναι… αυτές που είναι. Έχουν εναλλακτικά μαγαζιά, παλιά βιβλία, vintage κομμάτια για την γκαρνταρόμπα, χειροποίητες δημιουργίες όλων των ειδών και πάνω απ’ όλα ζωντάνια και πολυχρωμία.

Η ιστοσελίδα ταξιδιών Travel Supermakert σε συνεργασία με τους μπλόγκερ Ανταμ Γκόφμαν και ΕμιλοΤάι, έψαξαν και βρήκαν τις πιο εναλλακτικές και cool περιοχές της Ευρώπης. Η λίστα φτιάχτηκε βασισμένη σε τρεις κατηγορίες: πολιτισμός, δημιουργικότητα και αξία. Παράλληλα, στο νου τους είχαν από το κατά πόσο οι γειτονιές δημιουργούν τάσεις και έχουν δημιουργικό παλμό, δηλαδή αν έχουν vintage καταστήματα μόδας και χώρους Τέχνης, μέχρι τον αριθμό των κατοίκων και αν έχουν πολλά μαγαζιά με μεγάλων αλυσίδων.

Συνολικά οι περιοχές είναι 23 και στην 10 θέση βρίσκονται τα Εξάρχεια στην Αθήνα. Η περιγραφή της ιστοσελίδας παρουσιάζει αυτή την αμφιλεγόμενη, πολυαγαπημένη για κάποιους και μισητή για άλλους γειτονιά με τον εξής τρόπο:

«Τα Εξάρχεια είναι γνωστά ως το σπίτι των αναρχικών και έχουν έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών χάρη στην εγγύτητά τους σε Πανεπιστήμια. Η φωτεινή, γεμάτο γκράφιτι περιοχή φιλοξενεί μοναδικά πρότζεκτς, για παράδειγμα ένας εγκαταλελειμμένος χώρος στάθμευσης έχει μετατραπεί σε καλλιέργεια».

Η λίστα με τις πιο κουλ γειτονιές:

Κρόιτσμπεργκ, Βερολίνο-Γερμανία

Miera Iela, Ρήγα-Λετονία

Ancoats, Μάντσεστερ-Ηνωμένο Βασίλειο

Praga, Βαρσοβία-Πολωνία

Södermalm, Στοκχόλμη-Σουηδία

Metelkova, Λιουμπλιάνα-Σλοβενία

Pigneto, Ρώμη-Ιταλία

Grünerløkka, Οσλο-Νορβηγία

Sredets, Σόφια-Βουλγαρία

Εξάρχεια, Αθήνα-Ελλάδα

Kalamaja, Ταλίν-Εσθονία

Nørrebro, Κοπεγχάγη-Δανία

Uzupis, Βίλνιους-Λιθουανία

Plagwitz, Λειψία-Γερμανία

Mariahilf, Βιέννη-Αυστρία

Holesovice, Πράγα-Τσεχία

7th District, Βουδαπέστη-Ουγγαρία

Amsterdam-Noord, Αμστερνταμ-Ολλανδία

Savamala, Βελιγράδι-Σερβία

Belleville και Ménilmontant, Παρίσι-Γαλλία

Malasaña, Μαδρίτη-Ισπανία

Cotroceni, Βουκουρέστι-Ρουμανία

Poble Sec, Βαρκελώνη-Ισπανία


Πηγή: koolnews.gr