Η «θαυμάσια επιστολή» που άφησε ο Ομπάμα στον Τραμπ

Gazzetta team
Η «θαυμάσια επιστολή» που άφησε ο Ομπάμα στον Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σήμερα, συγκινημένος, στην «θαυμάσια επιστολή» που άφησε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο.

«Πήγα στο Οβάλ Γραφείο και βρήκα αυτήν την θαυμάσια επιστολή του προέδρου Ομπάμα» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δείχνοντάς την κατά τη διάρκεια μιας σύντομης δήλωσής του στον Λευκό Οίκο.

«Ήταν πραγματικά πολύ ευγενικό εκ μέρους του» συμπλήρωσε, σπεύδοντας να διευκρινίσει, σε περιπαιχτικό ύφος, ότι δεν θα αποκαλύψει στον Τύπο το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με μια παλιά αμερικανική παράδοση, ο απερχόμενος πρόεδρος αφήνει στον διάδοχό του μια επιστολή ώστε να τη βρει μόλις εγκατασταθεί στο Οβάλ Γραφείο.

Εκείνη του 1993 που είχε αφήσει ο Ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στον διάδοχό του Μπιλ Κλίντον είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση.

«Η επιτυχία σας είναι η επιτυχία της χώρας σας» έγραφε εκείνη την εποχή ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Σας στηρίζω απόλυτα» προσέθετε απευθυνόμενος στον πολιτικό του αντίπαλό

«Θα υπάρξουν πολύ δύσκολες στιγμές» έλεγε. «Μην επιτρέψετε στους επικριτές σας να σας αποθαρρύνουν και να σας αναγκάσουν να παρεκκλίνετε από την πορεία σας».


Πηγή: Koolnews.gr