«Η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο», διαβεβαιώνει ο Άδωνις

Gazzetta team
«Η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο», διαβεβαιώνει ο Άδωνις
«Φοβούμαστε πάρα πολύ ότι αν αργήσουμε πέραν του Μαρτίου πλέον η Ελλάδα θα είναι στο κενό», δήλωσε σχετικά με το κλείσιμο της β' αξιολόγησης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β' Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στο περιθώριο εκδήλωσης με τίτλο «2017: χρονιά πρόκλησης για την Αγορά», την οποία διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και στην οποία ήταν ομιλητής.

«Ο κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου καήκαμε. Τώρα βρισκόμαστε στο τέλος Ιανουαρίου και βάζουμε στόχο την 20η Φεβρουαρίου», είπε ο κ.Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να κάνει το καθήκον της και να κλείσει την αξιολόγηση. Όσον αφορά τις αιτήσεις για νέα μέτρα θα είχαν αποφευχθεί εάν η κυβέρνηση είχε κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση. Όσο χάνουν χρόνο μεγαλώνει ο λογαριασμός».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «ο μόνος τρόπος για να μειωθεί πραγματικά η ανεργία στην Ελλάδα είναι να πάρει μπρος η ιδιωτική οικονομία- και με αυτή τη φορολογία που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα αυτό είναι παντελώς αδύνατο να συμβεί». Προσέθεσε δε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει μονομερώς στη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%, η τρόικα τότε αντέδρασε στην αρχή και στη συνέχεια δέχθηκε το μέτρο ως πολύ χρήσιμο για την ελληνική οικονομία». «Όλη η φιλοσοφία του μνημονίου από την αρχή ήταν η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η μείωση της φορολογίας συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα, άρα είναι και συμβατή με το πρόγραμμα», είπε ο κ. Γεωγιάδης, προσθέτοντας πως «όταν μιλάς στους άλλους λογικά και έχεις αποτέλεσμα πάντα πείθεις, ενώ το πρόγραμμα του κ.Τσίπρα είναι επιλογή του κ. Τσίπρα».

Σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για απολύσεις, «δεδομένου ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα είναι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». «Αξιολόγηση ναι, μετεκπαίδευση ναι, κινητικότητα ναι, αλλά όχι απολύσεις», προσέθεσε, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο για μείωση των κρατικών δαπανών. «Παράδειγμα όταν παίρνουν δύο υπουργοί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάνε Αμερική, ξοδεύοντας 150.000 ευρώ, για να πάνε μία βόλτα, προφανώς και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για μείωση των δαπανών», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις εκτίμησε πως «είναι λογικό οι αγρότες να αντιδρούν», καθώς «ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε τον αγροτικό κόσμο της χώρας με έναν χυδαίο τρόπο».

Πηγή: topontiki.gr