Σφοδρή επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφους

Gazzetta team
Σφοδρή επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφους
Την ίδια ώρα όμως, Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον...

Τον «πόλεμο» με τα MΜΕ ξεκίνησε με το...καλημέρα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επικρίνοντας δριμύτατα τον αμερικανικό Τύπο ότι απέκρυψε τον πραγματικό αριθμό των Αμερικανών που παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΜΜΕ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το επιτελείο του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες ότι υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επισημαίνοντας ότι ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ.

Την ίδια ώρα όμως, Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον .

Από την πλευρά τους, σχεδόν όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, προέβαλαν εικόνες από το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ σε σύγκριση με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι στον δεύτερο πρόεδρο, το πλήθος ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο.

Ανάλογη εικόνα δίνουν και τα στοιχεία του μετρό της Ουάσινγκτον για την κίνηση επιβατών της περασμένης Παρασκευής σε σύγκριση με την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα.

Το επιτελείο του Τραμπ, με την πρώτη εμφάνιση του νέου εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, στους ρεπόρτερ, έσπευσε να ασκήσει κριτική στα ΜΜΕ:

"Οι απόπειρες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθασμένες», τόνισε ο εκπρόσωπος Σον Σπάισερ. "Ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε ποτέ προεδρική ορκωμοσία, τελεία και παύλα", ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση.


Πηγή: protothema.gr