Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι: Πυροτεχνήματα, χοροί και ατελείωτο κέφι (vid)

Gazzetta team
Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι: Πυροτεχνήματα, χοροί και ατελείωτο κέφι (vid)
Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ το Πατρινό καρναβάλι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου που ήταν κατάμεστη από κόσμο.

«Πιστή στην παράδοση η Πάτρα συνεχίζει την πιο αυθεντική λαϊκή γιορτή με το μοναδικό καρναβάλι της, κόντρα στην οικονομική κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει βάναυσα τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της, τη νεολαία» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους, σε δύο σκηνές που στήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου.

Η ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού άρχισε να ξετυλίγεται από το 1900 φτάνοντας ως και σήμερα παρουσιαζόμενη ανά δεκαετίες. Παρουσιάστηκαν 10 δεκαετίες, με μία σκηνή η κάθε μία, έχοντας όμως εξαιρέσει τα χρόνια της περιόδου του 1930 και του 1940 όπου το καρναβάλι λόγω του πολέμου είχε διακοπεί.

Μετά την ολοκλήρωση του δρώμενου τη σκυτάλη πήραν οι χορευτές ομάδας ζούμπας που χόρεψαν τα ομορφότερα τραγούδια του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η ορχήστρα «The Band» για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς latin-disco-rock n roll – πατρινά καρναβαλικά και αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του 60. Η ορχήστρα αποτελούνταν από καταξιωμένους πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές. Το υπαίθριο πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι συνεχίστηκε με τρεις djs, που ανέλαβαν να εκτοξεύσουν τη διασκέδαση στα ύψη.

Πηγή: iefimerida.gr