Κυπριακό: Ενημερώθηκαν Αναστασιάδης και Ακιντζί για τις συζητήσεις των τεχνοκρατών

Gazzetta team
Κυπριακό: Ενημερώθηκαν Αναστασιάδης και Ακιντζί για τις συζητήσεις των τεχνοκρατών
Για το αποτέλεσμα των συζητήσεων της ομάδας των τεχνοκρατών για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Μον Πελεράν, ενημερώθηκαν το Σάββατο ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα, αντικείμενο της συνάντησης, που θα έχουν στις 26 του μήνα οι κκ Αναστασιάδης και Ακιντζί, θα είναι η προσαρμογή του συστήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων στις συνθήκες του 2017. Το θέμα αυτό, προσθέτουν, θα τεθεί σε πολιτικό επίπεδο στο δεύτερο μέρος της διάσκεψης για την Κύπρο. Επίσης, αναφέρεται ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συζητήσουν και για τη μέθοδο των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στα θέματα που εκκρεμούν στα άλλα πέντε κεφάλαια.


Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι η προσπάθεια να απαλλαγεί η Κύπρος από την τουρκική κατοχή «είναι σήμερα πιο δυνατή από ποτέ», προσθέτοντας ότι ηγέτης αυτής της προσπάθειας είναι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, «ο οποίος με μαεστρία ήδη καταγράφει σημαντικές επιτυχίες».

Πηγή: protothema.gr