Ισραήλ: Ο Νετανιάχου θέλει να αντιμετωπίσει την «ιρανική απειλή» μαζί με τον Τραμπ

Gazzetta team
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου θέλει να αντιμετωπίσει την «ιρανική απειλή» μαζί με τον Τραμπ
Ο Νετανιάχου είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές της συμφωνίας που συνάφθηκε στη Βιέννη τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει «σύντομα» με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ τον τρόπο με τον οποίο θα «αντιμετωπίσουν την απειλή» που συνιστά το Ιράν, που τάσσεται, σύμφωνα με τον ίδιο, υπέρ της «καταστροφής του Ισραήλ».

«Σχεδιάζω να συζητήσω σύντομα με τον πρόεδρο Τραμπ τον τρόπο με το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απειλή που αντιπροσωπεύει το ιρανικό καθεστώς το οποίο τάσσεται υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ» επισήμανε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο Νετανιάχου είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές της συμφωνίας που συνάφθηκε στη Βιέννη τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που στοχεύει στην διασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την σταδιακή άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Προτού αναλάβει επίσημα καθήκοντα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει σε μια συνέντευξη στις εφημερίδες The Times και Bild ότι αυτό το κείμενο είναι μία «από τις χειρότερες συμφωνίες».

«Δεν θέλω να πω τί θα κάνω αναφορικά με τη συμφωνία με το Ιράν. Πιστεύω ότι είναι (…) η πλέον βλακώδης που έχω δει» είχε κρίνει.

Πηγή: protothema.gr