Ρουμανία: Σαράντα τραυματίες μετά από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι

Gazzetta team
Ρουμανία: Σαράντα τραυματίες μετά από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι
Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου και κατέστρεψε ολοσχερώς το κέντρο Bamboo δεν είναι ακόμη γνωστά

Τουλάχιστον σαράνα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε νυχτερινό κέντρο, στο Βουκουρέστι. Οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν νεκροί, όμως ένας άνθρωπος είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η πλειονότητα των θυμάτων έχει εισπνεύσει καπνό ή υποφέρουν από υποθερμία. Κάποιοι άλλοι είχαν υποστεί κατάγματα, γεγονός που υποδεικνύει ότι εξαιτίας του πανικού ίσως πήδηξαν από μια υπερυψωμένη ταράτσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε περίπου στις 3:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κατέστρεψε ολοσχερώς το κέντρο Bamboo δεν είναι ακόμη γνωστά, ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με τη μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, το νυχτερινό κέντρο δεν είχε λάβει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και εξαιτίας αυτού του γεγονότος του είχαν επιβληθεί πολλά πρόστιμα από το 2015. Οι αρχές είχαν δώσει στους ιδιοκτήτες λίγους μήνες διορία για να αποκτήσουν τη σχετική άδεια.

Πηγή: protothema.gr