Μητσοτάκης από το Ναύπλιο: Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την κοινωνία;

Gazzetta team
Μητσοτάκης από το Ναύπλιο: Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την κοινωνία;
«Είναι η ώρα να εφαρμόσουμε ένα πραγματικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων ώστε να βγει η χώρα από την κρίση», δήλωσε από το Ναύπλιο όπου περιοδεύει σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.


επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν πολιτική αλλαγή, να γίνουν εκλογές ώστε να έλθει στην εξουσία μία παράταξη που να μπορεί να το εφαρμόσει.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και έβαλε το δικό του πολιτικό δίλημμα: «Ο χρόνος είπε κυλάει σε βάρος της χώρας, κυβερνά μία ανίκανη παρέα που μέλημά τους είναι η παραμονή τους στην εξουσία. Το δίλημμα είναι με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την κοινωνία, με τον Τσίπρα ή με τη χώρα. Προσπαθούν στην κυβέρνηση να οικοδομήσουν ψεύτικα διλήμματα, ότι από τη μία πλευρά δήθεν είναι οι αγωνιστές του λαού και από την άλλη οι φίλοι του Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση είναι οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών, είναι η κυβέρνηση που έφερε τρίτο μνημόνιο και υπογράφουν ότι τους φέρνουν. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν κάποιος συντάσσεται με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την Ελλάδα της αλήθειας και της ελπίδας. Εμείς θα εκφράσουμε την Ελλάδα που θέλει να πάει μπροστά και θα απευθυνθούμε σε όλους τους Έλληνες. Σήμερα διαμορφώνεται ένα μεγάλο ρεύμα και συντάσσονται δυνάμεις που μέχρι τώρα δεν μας άκουγαν. Σε όλους λέμε "καλώς ήλθατε στο νέο σας πολιτικό σπίτι, σας χρειαζόμαστε και μπορούμε να σας πείσουμε ότι η ΝΔ αλλάζει διαρκώς"».

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι η κυβέρνηση διχάζει και ότι χτίζει κομματικό κράτος με τις προσλήψεις. Υποστήριξε ότι με κάθε νέα παράνομη μονιμοποίηση στο δημόσιο τομέα χάνει τη θέση του κάποιος που την αξίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις. Η έννοια της μεταρρύθμισης είναι μία παρεξηγημένη έννοια, γιατί έχει ταυτιστεί με μειώσεις και περικοπές, σημείωσε και προσέθεσε: Ωστόσο μεταρρύθμιση δεν είναι αυτό, μεταρρύθμιση είναι η αξιολόγηση στο Δημόσιο έτσι ώστε να επιβραβεύουμε τους δημόσιους υπαλλήλους για την αξία τους και όχι για τις κομματικές τους γνωριμίες. Μεταρρύθμιση είναι το καλό δημόσιο σχολείο, μεταρρύθμιση είναι οι σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη, μεταρρύθμιση είναι είναι να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με οικογενειακό γιατρό, έτσι ώστε όποιος αρρωσταίνει να μην πηγαίνει κατευθείαν στο νοσοκομείο.

«Πολλές από τις αλλαγές αυτές δεν χρειάζονται πόρους, αλλά μία κυβέρνηση με πίστη σε αυτές για να τις υλοποιήσει, αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για ένα σχέδιο αλλαγών που να πηγαίνει πέρα από το μνημόνιο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πρέπει να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία αυτών των αλλαγών. Δεν πηγαίνουμε στην Ευρώπη ούτε ως επαίτες ούτε ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων. Ζητάμε από τους Ευρωπαίους λίγο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και προσφέρουμε αλλαγές που όταν τις εφαρμόσουμε η ανάπτυξη θα είναι εντυπωσιακή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% καθώς και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί που δημιουργεί πρόβλημα στους μικρούς οινοποιούς απέφερε μόλις 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση υπολόγιζε 110 εκατομμύρια.

Πηγή: topontiki.gr