Ιταλία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού ακόμη 2 ανθρώπων από το μοιραίο ξενοδοχείο

Gazzetta team
Ιταλία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού ακόμη 2 ανθρώπων από το μοιραίο ξενοδοχείο
Σύμφωνα με τις αρχές, ωστόσο 23 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Επί σχεδόν τρία 24ωρα, έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, κάτω από τα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην κεντρική Ιταλία

Σαν από θαύμα, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν τέσσερις επιζώντες, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, τα ξημερώματα του Σαββάτου

Σύμφωνα με τις αρχές, ωστόσο 23 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Συνολικά, εννέα διασωθέντες νοσηλεύονται με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σταθερή.

«Η ιατρική κατάσταση των επιζώντων είναι καλή. Μόνο ένας ασθενής χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο δεξί του χέρι», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου της Πεσκάρα.

Τις τελευταίες ώρες έχουν ανασυρθεί τρεις ακόμα σοροί από τα ερείπια του ξενοδοχείου, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό των νεκρών στους πέντε.

Υπό το φόβο να προκαλέσουν νέα μοιραία κατάρρευση στους τελευταίους θύλακες με αέρα μέσα; στα συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν με προσοχή το έργο τους, ενώ πυκνώνουν οι ενδείξεις για την ύπαρξη και άλλων επιζώντων κάτω από συντρίμμια.

«Συνάδελφοι μου είπαν ότι άκουσαν φωνές. Σήμερα ελπίζουμε να έχουμε και άλλα καλά νέα», δήλωσε μέλος των σωστικών συνεργείων.

Το τετραώροφο ξενοδοχείο στην ορεινή περιοχή του Αμπρούτζο θάφτηκε στο χιόνι, όταν ο σεισμός, που ταρακούνησε την κεντρική Ιταλία το απόγευμα της Τετάρτης, προκάλεσε χιονοστιβάδα.

Μέρος της οροφής κατέρρευσε και τα θεμέλια του μετακινήθηκαν έως και 10 μέτρα.

Πηγή: protothema.gr