«Pussyhat»: Χιλιάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν σε όλο τον κόσμο για τον Ντόναλντ Τραμπ (pics)

Gazzetta team
«Pussyhat»: Χιλιάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν σε όλο τον κόσμο για τον Ντόναλντ Τραμπ (pics)
Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στις πρώτες πορείες γυναικών που έχουν προγραμματιστεί σε όλο τον κόσμο σε ένδειξη δυσαρέσκειας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του.

Συγκεκριμένα, πάνω από 670 Πορείες Γυναικών προγραμματίζονται σήμερα σε όλο τον κόσμο, σε υποστήριξη της πορείας που θα γίνει σήμερα στην Ουάσινγκτον και στην οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να πάρουν μέρος 2 εκατομμύρια διαδηλωτές.

Στο Σίδνεϊ περίπου 3.000 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ και πραγματοποίησαν πορείας προς το αμερικανικό προξενείο. Σύμφωνα με τις αρχές 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μελβούρνη.

«Δεν κάνουμε πορεία ως ένα κίνημα κατά του Τραμπ και μόνο, πραγματοποιούμε πορεία για να διαμαρτυρηθούμε κατά του λόγου μίσους, της ρητορικής της μνησικακίας, του μισογυνισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο με τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η διοργανώτρια Μίντι Φράιμπαντ.

Πολλοί από τους διαδηλωτές στο Σίδνεϊ και η Μελβούρνη φορούσαν ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας, τα λεγόμενα «pussyhat», σύμβολο των γυναικών κατά του Τραμπ.

Στη Νέα Ζηλανδία πραγματοποιήθηκαν πορείες σε τέσσερις πόλεις, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 2.000 άνθρωποι.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Τόκιο, ενώ στη Μανίλα περίπου 200 διαδηλωτές μιας εθνικιστικής οργάνωσης των Φιλιππίνων διαδήλωσαν για μία περίπου ώρα κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Κάποιοι κρατούσαν πανό ζητώντας την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά σε ένα πορτρέτο του Τραμπ.

Πηγή: koolnews.gr