Φόρεσε γραβάτα ο Παππάς και είπε στους Ελληνοαμερικανούς του Τραμπ: «Η χώρα μας πάει καλύτερα»

Gazzetta team
Φόρεσε γραβάτα ο Παππάς και είπε στους Ελληνοαμερικανούς του Τραμπ: «Η χώρα μας πάει καλύτερα»
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη και πως «είναι κρίσιμο η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να γνωρίζει την αλήθεια για την Ελλάδα»

Στο δείπνο προς τιμήν των Ελληνοαμερικανών-μελών της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παρουσιάζοντας το αφήγημα μιας Ελλάδας που πορεύεται στο σωστό δρόμο στην οικονομία και επιστρέφει στην ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, καθώς και ο ελληνικής καταγωγής νέος Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Reince Priebus, ο Ανώτατος Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, George Gigikos και το μέλος του Κογκρέσου, Gus Bilirakis.

Παραβρέθηκαν, επίσης, γερουσιαστές, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, αξιωματούχοι της νέας διοίκησης Τραμπ και τα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Φορώντας γραβάτα -μια εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά στους παριστάμενους: «Αυτά που θα σας πω, δεν θέλω να μείνουν σε αυτό το δωμάτιο! Γιατί η χώρα πάει καλύτερα. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Δείτε τα νούμερα: 1,8% ανάπτυξη του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο. Το 2016 θα κλείσει με ανάπτυξη 0,6%. Η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,3%, ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος ήταν 0,6%».

Και συνέχισε: «Μάλιστα, αυτά τα μεγέθη επιτυγχάνονται, ενώ καταφέραμε να πιάσουμε "double score" στο πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, επιστρέφουμε στην ανάπτυξη, την ώρα που οι οικονομικοί δείκτες επιδεικνύουν μια ισχυρή δυναμική».

«Θέλουμε από όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ απόψε να γίνετε πρεσβευτές της Ελλάδας» κάλεσε τους παρευρισκόμενους ο κ. Παππάς. «Είναι κρίσιμο η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να γνωρίζει την αλήθεια για την Ελλάδα. Να γνωρίζει ότι η χώρα μας πάει καλύτερα».

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα επικρατήσουν οι απόψεις συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών, που δεν θέλουν να αποδεχθούν την ιδέα ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη» συνέχισε, «φωτογραφίζοντας», δίχως να την κατονομάσει, την Γερμανία.

«Η χώρα έχει σταθεροποιηθεί, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ξανά και, σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, περιμένουμε από την ελληνοαμερικανική κοινότητα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr