Δεν πείθει η εκδοχή των γονιών για το θάνατο του βρέφους στην Κρήτη

Gazzetta team
Δεν πείθει η εκδοχή των γονιών για το θάνατο του βρέφους στην Κρήτη
Ένα μωρό μόλις 6 μηνών πέθανε στα χέρια της μάνας του, αφού το χτύπησε ο πατέρας του - Ισχυρίζονται πως ήταν ατύχημα, όμως το βρέφος είχε άσχημα χτυπήματα σε όλο του το σώμα και το γεγονός εγείρει ερωτήματα.

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από τον άδικο θάνατο ενός βρέφους μόλις έξι μηνών στα χέρια των γονιών του. Το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια καυγά που είχαν οι δυο τους και ενώ η μητέρα κρατούσε στην αγκαλιά της το μωρό, ο πατέρας φαίνεται πως με κάποιο τρόπο το χτύπησε, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Η περιγραφή από την επίσημη ενημέρωση για τη δραματική υπόθεση που έκανε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι συγκλονιστική: Οι γιατροί αφού παρέλαβαν στη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης το βρέφος έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή. Η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπά (υπέστη ανακοπή) στις 5.15 τα ξημερώματα. Περίπου στις 4 το πρωί είχε εισαχθεί στο χειρουργείο. Οι προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί απέβησαν μάταιες: στις 6.35 το πρωί το παιδί κατέληξε. Πλέον, αναμένεται η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση, αλλά -σε λίγες εβδομάδες- και τα αποτελέσματα των ιστολογικών, τοξικολογικών και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν πλήρη εικόνα για όσα υπέστη το αγοράκι.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ενημέρωσή του, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

"Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.
Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00.
Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.
Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.
Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.
Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού".

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει συλληφθεί ο 52χρονος πατέρας του μωρού, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και θανατηφόρο σωματική βλάβη. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν ο 52χρονος άνδρας – υπάλληλος του δήμου Σητείας – επέστρεψε στο σπίτι του μετά από μία εκδήλωση (κοπή πίτας) κατά την οποία, όπως λένε οι μαρτυρίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Ο 52χρονος κατά την επιστροφή του στο σπίτι βρήκε την 32χρονη σύζυγό του και το 6 μηνών αγοράκι του και – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – άρχισε να λογομαχεί μαζί της.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο άντρας χτύπησε την 30χρονη – που κρατούσε στην αγκαλιά της το 6 μηνών βρέφος – με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, το άτυχο αγοράκι να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως ο πατέρας χτύπησε το παιδί με το κινητό του, όμως αυτή η εκδοχή έχει ακόμα περισσότερα κενά.

Ο καυγάς σταμάτησε και οι γονείς πήραν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Σητείας, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: protothema.gr