Στο ΑΤ Αμαρουσίου η Τατιάνα Στεφανίδου μετά τη μήνυση Λαγού

Gazzetta team
Στο ΑΤ Αμαρουσίου η Τατιάνα Στεφανίδου μετά τη μήνυση Λαγού
Στο αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου μεταφέρθηκε η τατιάνα Στεφανίδου και το πρωί θα μεταβεί στον εισαγγελέα μετά τη μήνυση του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού

Στο αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου μεταφέρθηκε η τατιάνα Στεφανίδου και το πρωί θα μεταβεί στον εισαγγελέα μετά τη μήνυση του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού. Ο βουλευτής είχε ζητήσει την αυτόφωρη σύλληψή της γνωστής παρουσιάστριας.

Η μήνυση κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου.

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου από τα επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα μεταξύ χρυσαυγιτών και γονέων. Η παρουσιάστρια χαρακτήρισε «τραμπούκο» τον Γιάννη Λαγό και σχολίασε ότι βιαιοπράγησε εις βάρος δασκάλων και παιδιών.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει

Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα. Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν.

Πηγή: thetoc.gr