«Το ΔΝΤ δεν θα μπει στο πρόγραμμα της Ελλάδας και τότε τέλος» εκτιμά ο Σόιμπλε

Gazzetta team
«Το ΔΝΤ δεν θα μπει στο πρόγραμμα της Ελλάδας και τότε τέλος» εκτιμά ο Σόιμπλε
Αν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

«Χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα τελειώνει. Και πρέπει να πάρουμε άδεια από τη Βουλή για να διαπραγματευτούμε ένα νέο πρόγραμμα. Γι’ αυτό δεν θα το συμβούλευα στους Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Όπως ξεκαθάρισε η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πρόβλημα της Ελλάδος και όxι του Ταμείου διότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι τηρεί τα συμφωνηθέντα. «Το ΔΝΤ βλέπει ότι η Ελλάδα διστάζει να υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν το Μάιο γι’ αυτό δεν δέχεται να μπει στο πρόγραμμα» ανέφερε.

Στην ίδια βάση πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να δείξει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι σέβεται και τηρεί όσα συμφωνήθηκαν.

«Γι’ αυτό άλλωστε ο κ. Τσίπρας έκανε εκλογές προκειμένου να εφαρμόσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε υποσχεθεί όταν τις κέρδισε την πρώτη φορά. Επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία για την Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα», τόνισε.

Μιλώντας για όλα τα επίκαιρα ζητήματα των τελευταίων μηνών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές τόσο για την πολιτική της ΕΚΤ όσο και για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Για την ΕΚΤ είπε πως η χαλαρή νομισματική πολιτική επιτρέπει στα κράτη μέλη να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις, προσέθεσε ωστόσο πως ο Μάριο Ντράγκι τάσσεται συστηματικά υπέρ των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως πρέπει να περιοριστεί η ζημιά από την απόφαση για Brexit και τόνισε πως το ενδιαφέρον όλων είναι η Βρετανία να είναι ισχυρή ακόμη και εκτός της ΕΕ.

Σε σχέση με τις συνομιλίες για το Brexit διευκρίνισε πως σε σχέση με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες η συμφωνία θα είναι δύσκολη, ενώ τάχθηκε κατά του φορολογικού ανταγωνισμού.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησε να αποφύγουμε τον επιζήμιο φορολογικό ανταγωνισμό», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.



Πηγή: Koolnews.gr