Στο εδώλιο σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Gazzetta team
Στο εδώλιο σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καλείται να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τις πολυσυζητημένες προεκλογικές εξαγγελίες και οικονομικές υποσχέσεις του 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν». Εξαγγελίες και υποσχέσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα καθίσει στο εδώλιο μετά από αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τη Δικαιοσύνη να υποχρεωθεί ο κ. Παπανδρέου να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Ο κ. Σταμάτης ζητά το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.


Παράλληλα, η αγωγή αποζημίωσης του πρώην πλωτάρχη στηρίζεται και στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού. Στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Παπανδρέου δικάζεται χωρίς να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις χειμαρρώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: topontiki.gr