60 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες σε επίθεση της Αλ Κάιντα στο Μαλί (pics)

Gazzetta team
60 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες σε επίθεση της Αλ Κάιντα στο Μαλί (pics)
Η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδο στο βόρειο Μαλί, όπου σκοτώθηκαν μέχρι και 60 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 100, μεταξύ των οποίων αντάρτες και μέλη φιλοκυβερνητικών ένοπλων ομάδων.

Η τρομοκρατική οργάνωση είπε ότι το χτύπημα ήταν σε αντίποινα για τη συνεργασία ομάδων της περιοχής με τη Γαλλία.

Η επίθεση έπληξε καίρια τις ευαίσθητες ισορροπίες στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των ένοπλων ομάδων ανταρτών να συνεργαστούν για να σταματήσει η βία την οποία έχει υποστεί η περιοχή της ερήμου στα βόρεια της χώρας για χρόνια.

Οι βομβιστές της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ εισέβαλλαν στο στρατόπεδο λίγο πριν τις 9:00 π.μ. τοπική ώρα (11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας), παρασύροντας αρκετά άτομα προτού ανατινάξουν το όχημά τους, ενώ συγκεντρώνονταν 600 στρατιώτες, είπε η εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Μαλί (MINUSMA) Ράντια Ατσουρί.

Τα ειδησειογραφικά μέσα της χώρας δήλωσαν ότι οι βομβιστές ήταν πέντε, ενώ η οργάνωση κατονόμασε μόνο έναν.

«Θα σας πολεμήσουμε. Θα σας νικήσουμε. Δεν θα έχετε τον τελευταίο λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος του Μαλί, Ιμπραίμ Μπουμπακάρ Κειτά, σε τηλεοπτικό διάγγελμα αργά χθες, ενώ κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr