«Κύμα» χιονιά «πνίγει» Ηπειρο και Μακεδονία (pics & vid)

Gazzetta team
«Κύμα» χιονιά «πνίγει» Ηπειρο και Μακεδονία (pics & vid)
Συνεχίζονται τα προβλήματα σε πολλές περιοχές από νέο κύμα κακοκαιρίας το οποία βρίσκεται στην κορύφωσή του με σφοδρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις.

Ήδη από χθες το βράδυ, οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πολλές περιοχές της Ηπείρου και ιδιαίτερα τους ορεινούς δήμους των Ιωαννίνων και της Άρτας δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση των χωριών.

Το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, τη Βωβούσα στο Ζαγόρι και το Ματσούκι στα Τζουμέρκα. Ειδικότερα, στα χωριά των Τζουμέρκων, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή.

Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες της πολιτικής προστασίας και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Εξάλλου, με νέα απόφαση του δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών που μετακινούνται για να φτάσουν στην εργασία τους, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας με τις ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά χωριά.

Φωτογραφίες από το Μέτσοβο: epirus-tv-news.gr /Στέργιος Κασσάρος

Εγνατία: Ουρές από ακινητοποιημένες νταλίκες
Στα Ιωάννινα μεγάλος αριθμός οχημάτων άνω των 3,5 τόνων παρέμεινε χθες βράδυ ακινητοποιημένος για αρκετές ώρες στον κόμβο του Κουτσελιού μέχρι να κοπάσουν οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονταν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στο νομό Ιωαννίνων και να επιτραπεί η είσοδος και η κυκλοφορία τους στην Εγνατία Οδό .


Ίδια ήταν η εικόνα και στον κόμβο Παναγιάς στο Μέτσοβο.

Στο σημείο βρίσκονταν άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα κινούνταν συνεχώς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου προκειμένου να επιτραπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων το συντομότερο δυνατόν και να τελειώσει η ολονύχτια ταλαιπωρία των αυτοκινητιστών εξαιτίας της κακοκαιρίας που σαρώνει και την Ηπειρο. H κίνηση των λοιπών οχημάτων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το έστρωσε στην Κοζάνη -Ζημιές από τον χιονιά στα Γρεβενά
Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, στην πόλη της Κοζάνης αλλά και σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Το τοπίο μέσα στην πόλη κατάλευκο, με το χιόνι να έχει στρωθεί για τα καλά σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Πηγή: iefimerida.gr