Κλειστή η Εγνατία για τα φορτηγά από τη Σιάτιστα έως τα Ιωάννινα

Gazzetta team
Κλειστή η Εγνατία για τα φορτηγά από τη Σιάτιστα έως τα Ιωάννινα
Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών και λεωφορείων ισχύει και από το 1ο έως το 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών - Τρικάλων.

Η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απαγορευτικό στην κίνηση των φορτηγών και λεωφορείων πάνω από 3,5 τόνους κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως τον Κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα.

Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών και λεωφορείων ισχύει και από το 1ο έως το 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών - Τρικάλων. Η απαγόρευση ισχύει έως και τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης.

Η πρόβλεψη που υπάρχει από την Πολιτική Προστασία, είναι ότι η χιονόπτωση κατά την διάρκεια της νύκτας θα είναι σφοδρή και για λόγους ασφαλείας συνεργεία της τροχαίας που βρίσκονται επί ποδός, από αργά το απόγευμα, σταματούν τα μεγάλα οχήματα στον κόμβο της Σιάτιστας, στις εξόδους των Γρεβενών, αλλά και στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Εγνατίας οδού, κινούνται συνεχώς καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 130 χλμ. από την Κοζάνη έως τα Ιωάννινα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτή την οδό για τα αυτοκίνητα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά:
- από το 23ο χλμ. έως 34ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Αμυνταίου,
- από το 18ο χλμ. έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),
-από το 28ο χλμ. έως 55ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) .
- από το 12ο χλμ. έως 24ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 4ο έως το 18ο χλμ. κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, έχει διακοπεί λόγω καταστροφής του οδοστρώματος και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Πηγή: protothema.gr