Συνάντηση Κοτζιά-Κουμουτσάκου για το Κυπριακό: «Εθνική επιταγή η ομοψυχία»

Gazzetta team
Συνάντηση Κοτζιά-Κουμουτσάκου για το Κυπριακό: «Εθνική επιταγή η ομοψυχία»
«Κύπρος και Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει η διαδικασία επίλυσης όμηρος της τουρκικής αδιαλλαξίας», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όσον αφορά στο Κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Ενημερώθηκα από τον Υπουργό των Εξωτερικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό με έμφαση στο ζήτημα της παρωχημένης λογικής των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, το οποίο σήμερα συζητείται σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος μετά τη συνάντηση.

«Η έως σήμερα προσπάθεια για δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση έχει δυναμική που επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία και πρέπει να συνεχισθεί. Γι’ αυτό, Κύπρος και Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει η διαδικασία επίλυσης όμηρος της τουρκικής αδιαλλαξίας» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος και κατέληξε: «Τόνισα στον κ. Κοτζιά ότι στην προσπάθεια αυτή, θεμελιώδης, απαράβατη αρχή είναι ότι η άρρηκτη ομοψυχία και ο συνεχής συντονισμός Αθήνας - Λευκωσίας είναι εθνική επιταγή».

Πηγή: protothema.gr