Συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο

Gazzetta team
Συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο
Σε συναγερμό για αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχει τεθεί το Λονδίνο. Με ανακοίνωση ο Δήμαρχος του Λονδίνου προειδοποιεί για κινδύνους στη δημόσια υγεία

Σε συναγερμό για αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχει τεθεί το Λονδίνο. Με ανακοίνωση ο Δήμαρχος του Λονδίνου προειδοποιεί για κινδύνους στη δημόσια υγεία το επόμενο τριήμερο σε κεντρικές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας όπως το Westminster και το Square Mile.

Το Λονδίνο έσπασε το ετήσιο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης μόλις πέντε ημέρες μετά την έναρξη του 2017. Ένας σταθμός στο νότιο Λονδίνο ξεπέρασε τα ωριαία όρια για τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου 24 φορές μέχρι στιγμής φέτος, σπάζοντας το ετήσιο επιτρεπόμενο όριο των 18 παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Δικτύου Ποιότητας του Αέρα του King’s College του Λονδίνου. Οι ρύποι προέρχονται κατά κύριο λόγο από κινητήρες ντίζελ σε αυτοκίνητα, φορτηγά και άλλα οχήματα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ποιότητας ατμοσφαιρικού αέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση κοστίζει ετησίως 62 δισεκατομμύρια λίρες στη Βρετανία, και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έχει θέσει την αντιμετώπιση του προβλήματος ως προτεραιότητα της θητείας του. Το γραφείο του δημάρχου εκτιμά ότι οι ασθένειες που προκύπτουν από τη μακροχρόνια έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους προκαλούν έως και 9.400 θανάτους κάθε χρόνο στο Λονδίνο.

Ο Καν δήλωσε ότι σχεδιάζει οκτώ νέα δρομολόγια λεωφορείων με χαμηλές εκπομπές, με τη χρήση των πλέον «πράσινων» οχημάτων.

Πηγή: thetoc.gr