Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Gazzetta team
Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Η ηγετική ομάδα είναι σε επαφή με στελέχη από όλη την Ελλάδα ενω τουλάχιστον 50 με 70 πρόσωπα θα προέρχονται και από άλλους χώρους.

Μια πρώτη προεργασία για τις λίστες της Ν.Δ. γίνεται στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήδη η ηγετική ομάδα είναι σε επαφή με στελέχη από όλη την Ελλάδα ενω τουλάχιστον 50 με 70 πρόσωπα θα προέρχονται και από άλλους χώρους ενώ η Πειραιώς εχει ξεκαθαρίσει πως οι επαγγελματίες πολιτευτές θα κοπούν βάζοντας ασυμβίβαστο μεταξύ των υποψήφιων και όσων αξιοποιηθούν μετά στην κρατική μηχανή.

Όσον αφορά τα βαριά ονόματα ή ακόμα και αυτά που θα είναι στις πρώτες θέσεις και εκλόγιμες του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τα χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν τω μεταξύ συναντήσεις με διάφορα στελέχη κάνουν ο διευθυντής του πρόεδρου της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης, ο σύμβουλος του προέδρου Θανάσης Νέζης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο Γρηγόρης Δημητριάδης που εδρεύει στο πολιτικό γραφείο του Μητσοτάκη στην Ευφρονίου στο Παγκράτι. Μάλιστα για τον τελευταίο ακούγεται πως μπορεί να είναι υποψήφιος στην Κρήτη αν και δεν επιβεβαιώνεται.

Μεταξύ άλλων ακούγονται τα ονόματα του δημοφιλούς τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, στις επαφές μάλιστα συνδράμει και γυναίκα – βουλευτής, ενω στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την Α Αθηνών και του Γιάννη Πιτταρά για τις Κυκλάδες.

Στην ηγετική ομάδα εξετάζουν και τον επαναπατρισμό τόσο της Μαρίας Σπυράκη (για Α΄ Θεσσαλονίκης) οσο και του Γιώργου Κύρτσου από τις Βρυξέλλες και την ευρωβουλή ενω ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας όπως όλα δείχνουν. Στην Α Αθήνας μετακινείται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Θόδωρος Φορτσάκης ενω υποψήφιος θα είναι το μέλος του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός όπως και ο πρώην γραμματέας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Ιατρίδης.

Στη Β Αθήνας θα κατέβουν ουσιαστικά όλα τα στελέχη του γαλάζιου οργανογράμματος. Όπως ο μέχρι προ ημερών γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιάννης Οικονόμου, η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος Ζωή Ράπτη, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης και ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος. Πάντως στον επικείμενο ανασχηματισμό της Πειραιώς αναμένεται να υπάρξει ασυμβίβαστο για τους γραμματείς και για όσους επιθυμούν να κατέβουν στις εκλογές.

Στις γαλάζιες λίστες στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα είναι και ο νεος αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης όπως και η Νίκη Κεραμέως που αφήνει το Επικρατείας. Συζητήσεις γίνονται και με τον δημοσιογράφο Γιάννη Λοβέρδο, ενω κατεβαίνουν ακόμα η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη και η κόρη της Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, Ντόρα Πάλλη και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Σάκης Ιωαννίδης.

Στην Περιφέρεια Αττικής μετακινείται απο το Επικρατείας ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ενω ακούγονται τα ονόματα του » μητσοτακικού » αντιδημάρχου Ραφήνας Γιώργου Κοκκόλη, του γιου πρώην Δημάρχου Μάνδρας Αρμόδιου Δρίκου, της πολιτικής φίλης του Μάκη Βορίδη, Ευρώπης Κοσμίδου ενω κατεβαίνουν ο δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας και ο πρώην γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Τσώκος.

Στη Β Πειραιά ενδέχεται να είναι υποψήφιος ο Παναγιώτης Τραγάκης, γιος του Γιάννη Τραγάκη ενω στο παιχνίδι μπορεί να μπει και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Λιβανός. Στην ίδια περιφέρεια ακούγονται και τα ονόματα του δημοτικού συμβούλου Νίκαιας – Ρέντη Κώστα Μαραγκάκη καθώς και του Ανδρέα Παλευρατζή.

Στην Α Θεσσαλονίκης θα κατέβουν ο Δημήτρης Σταμάτης που φεύγει απο το Επικρατείας, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Δημήτρης Πανοζάχος, η Άννα Ευθυμίου και οι » μητσοτακικές » Βασιλική Νάκου και Βίκυ Ευταξά η οποία όμως μπορεί να κατέβει και στη Χαλκιδική.

Στη Β Θεσσαλονίκης κρούση έχει γίνει στον πρώην γραμματέα Επικοινωνίας Γιώργο Καραγιάννη ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να επιστρέψει η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή ενω υποψήφιος μπορεί να είναι ο » μητσοτακικός » αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς και ο περιφερειακός σύμβουλος και φίλος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Κώστας Γούτικας.

Στην Αχαΐα έχει ήδη γίνει επαφή με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Κουτρουμάνη ενω φαίνεται να επανακάμπτει στα ψηφοδέλτια και ο πρωην αρχηγός του ναυτικού και πολιτικός φίλος του Μεϊμαράκη, Γιώργος Καραμαλίκης. Υποψήφιοι θα είναι πάλι ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος και η Ελένη Κονιδάρη ενω ενδιαφέρον δείχνουν ο γιατρός Νίκος Οικονομόπουλος που είχε εκλεγεί με την ΠΟΛΑΝ και ο πρωην υποδιοικητής του νοσοκομείου » Άγιος Ανδρέας » Βασίλης Καραμπελιάς.

Πάντως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν μετακινηθεί ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας στις γαλάζιες λίστες αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα υποστηρίζει πως οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις υπό τον Μητσοτάκη μπορεί να βγάλουν την χώρα από την κρίση.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα κατέβει ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη και πρώην βουλευτής του νομού Σπήλιος Λιβανός ενω παλαιότερα είχε ακουστεί και το όνομα του δικηγόρου Κώστα Ναούμη ο οποίος εκτός των άλλων διατηρεί επαφές και με την τοπική εκκλησία. Πάντως ενδιαφέρον δείχνει και ο περιφερειακός σύμβουλος και με επαφές με τη Ντόρα Μπακογιάννη, Νεκτάριος Φαρμάκης. Στην Άρτα συζητήσεις γίνονται με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γιώργο Ευθυμίου, ενώ αναζητείται και μια γυναίκα για το τοπικό ψηφοδέλτιο.

Στην Κέρκυρα θα είναι υποψήφιος ο πρωην βουλευτής Στέφανος Γκίκας, αν και μπορεί να επιστρέψει νωρίτερα στο κοινοβούλιο αφού σε λίγες μέρες εκδικάζεται η ένσταση που εχει κατατεθεί. Στη Ζάκυνθο θα κατέβει ο πρώην βουλευτής του νομού Διονύσης Γάσπαρος ενω στη Σάμο ο Μάνος Λογοθέτης. Στην Ηλεία θα είναι εκ νεου υποψήφιος ο Γιώργος Κοντογιάννης που ανήκει στην επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος αλλά και η Δήμητρα Λυγούρα που ανήκει και αυτή στο περιβάλλον Μητσοτάκη.

Στη Λακωνία εκ νεου υποψήφιοι αναμένεται οι πρωην βουλευτές Γρηγόρης Αποστολάκος και Φεβρωνία Πατριανάκου, όπως και ο πρωην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Βοιωτία θα επιστρέψει στα ψηφοδέλτια ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καράμπελας που στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο Ποτάμι. Για την Ευρυτανία πάντως έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου Σοφίας Ζαχαράκη, ενώ στη Φθιώτιδα υποψήφιος θα είναι και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Σπύρος Καπράλος.

Στη Θεσσαλία και στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας ακούγεται το μέλος της ΠΕ Γιώργος Καλτσογιάννης, στα Τρίκαλα ο Θόδωρος Λιούτας ενω στον ίδιο νομό θα είναι υποψήφιος εκ νεου και ο Ηλίας Βλαχογιάννης και οχι ο γιος του όπως ακούστηκε και τέλος στην Καρδίτσα, το μέλος της ΠΕ Σοφία Τόλια.

Στα Γρεβενά αναμένεται να κατέβει ο «μητσοτακικός » Θανάσης Σταυρόπουλος ενω στην Πιερία στους γαλάζιους συνδυασμούς θα είναι ο Λευτέρης Μωϋσιάδης και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ηλίας Τάπρας.

Στην Καβάλα όλα δείχνουν πως υποψήφιος θα είναι ο διευθυντής του γραφείου τύπου και στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Στο Κιλκίς μια θέση διεκδικεί η αναπληρώτρια γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Νατάσα Σωτηριάδου.
Στο Ηράκλειο πέρα από τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη ακούγονται και τα ονόματα των Γρηγόρη Πασπάτη και του Γρηγόρη Ροδακάκη.

Στα Χανιά, πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο στενός του συνεργάτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινός γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης όπως και ο πρώην βουλευτής Μανούσος Βουλουδάκης.

Πηγή: thetoc.gr