Η Πόλα Ρούπα επιχείρησε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού μέσα στη ΓΑΔΑ

Gazzetta team
Η Πόλα Ρούπα επιχείρησε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού μέσα στη ΓΑΔΑ
«Αρπαγή όπλου από αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής επιχείρησε η Πόλα Ρούπα.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το «Βήμα», η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη ανέφερε ακόμη στους αστυνομικούς ότι ετοίμαζε τη δολοφονία τους».

Αυτό ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με όσα αποκαλύπτεται τώρα ότι διαδραματίσθηκαν στον 12 όροφο της ΓΑΔΑ -όπου είναι η έδρα της αρμόδιας υπηρεσίας- τις πρώτες ώρες κράτησης του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Πόλας Ρούπα και της 25χρονης συνεργού της Κωνσταντίνας Αθ. Πρόκειται για μια σειρά περιστατικών και «επεισοδίων» που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά ήλθαν στο «φως» από τις δηλώσεις της ίδιας της Πόλας Ρούπα στο δικαστήριο όπου εμφανίσθηκε το πρωί της Τρίτης.

Το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα ανέφερε σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης του 6χρονου γιου της ότι «βιαιοπράγησα ενώπιον αστυνομικών, όταν είδα να διαλύουν το χέρι της συγκρατούμενής μου... Χτύπησα αστυνομικό, έκανα απόπειρα να χτυπήσω και τον επικεφαλής, απείλησα και την αρμόδια εισαγγελέα και τους είπα ότι όσα χρόνια και αν περάσω στη φυλακή, θα βγω και θα τους ξεριζώσω την καρδιά».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά για τον λόγο της επίθεσής της, «μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχία που με έπιασαν, μπαίνουν εμπόδιο σε αυτό που θέλω να κάνω, για αυτό και η ιστορία με το παιδί να μην υπήρχε, πάλι θα τους έβριζα και θα τους χτυπούσα...»

Στελέχη από τη λεωφόρο Κατεχάκη ανέφεραν ότι «το βασικό επεισόδιο στην Αντιτρομοκρατική υπήρξε στον χώρο αναμονής, την ώρα που έτρωγαν επιτηρούμενες οι δύο κρατούμενες. Η Πόλα Ρούπα φέρεται να ζήτησε να δει ανώτερους αξιωματικούς διαμαρτυρόμενη για την "ομηρία" του παιδιού της που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Τμήμα Ανηλίκων σε άλλον όροφο του ίδιου κτιρίου.

»Οι αξιωματικοί που εισήλθαν της εξήγησαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος το ανήλικο παιδί να βρισκόταν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, αφού εκεί βρίσκονταν μόνο οι κατηγορούμενοι για αδικήματα. Καθώς και ότι είχαν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

»Το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, φανερά εκνευρισμένη, είπε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι σχεδίαζε τη δολοφονία τους. Όμως σχεδόν αμέσως μετά έκανε μία προσπάθεια να αφαιρέσει τσαντάκι που είχε κάποιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., με το σκεπτικό ότι εκεί μπορούσε να έχει το υπηρεσιακό όπλο. Όμως ο αστυνομικός, που είχε μεριμνήσει για κάθε ενδεχόμενο και δεν είχε το όπλο μαζί του, απέφυγε την κίνησή της και της ανέφερε ότι δεν είχε κανένα όπλο μαζί του. Εκείνη τη στιγμή η κρατούμενη επιχείρησε να του ρίξει γροθιά στο πρόσωπο και τον κτύπησε ελαφρά. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις περί επαναστατικών ενεργειών και…ανακόλουθων ενεργειών στην οποία ενεπλάκησαν η Κωνσταντίνα Α. όπως και άλλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες».

Αστυνομικοί σημείωναν ότι η Πόλα Ρούπα αρνιόταν επί ώρες να εισέλθει στον χώρο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της πρώτης διανυκτέρευσής της στο κτίριο. Συμπλήρωναν ότι «η ιδιότυπη περίπτωση στην κράτηση της Πόλας Ρούπα ήταν ότι αποκάλυψε και κατήγγειλε ότι η ίδια… ξυλοκόπησε αστυνομικούς, ενώ τις περισσότερες φορές οι συλληφθέντες ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο».

Πηγή: topontiki.gr