Έτσι παγίδευσαν και σκότωσαν τον 40χρονο επιχειρηματία στην Κρήτη

Gazzetta team
Έτσι παγίδευσαν και σκότωσαν τον 40χρονο επιχειρηματία στην Κρήτη
Ο 33χρονος συνέταιρος αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία, δέχεται όμως ότι βοήθησε να εξαφανίσουν το πτώμα - Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας είναι αποκαλυπτικό

Σε μία καλοστημένη παγίδα με δόλωμα την αγορά μικροποσότητας χασίς, όπως το παρουσίασε, φέρεται να έσυρε τον 40χρονο Ιάκωβο Εμμανουήλ ο 33χρονος συνέταιρός του με κίνητρο να τον βγάλει από τη μέση και να γλιτώσει τις πιέσεις για την επιστροφή των δανεικών.

Ο άτυχος άντρας πήγε σε αυτό το ραντεβού ανυποψίαστος και τελικά βρήκε τραγικό θάνατο. Η ιατροδικαστική έκθεση προκαλεί ανατριχίλα για τη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος «βράζουν» από οργή καθώς όπως λένε ο άνθρωπος που είχε ευεργετηθεί από το θύμα όσο κανείς, ήταν εκείνος που τον οδήγησε στον θάνατο. Δεν πιστεύουν τα όσα ισχυρίζεται, ότι δηλαδή δεν έχει συμμετοχή στη δολοφονία του, αλλά ακόμα και έτσι αν ήταν, ο 33χρονος χωρίς αναστολές, βοήθησε να πετάξουν το πτώμα σε ένα ρέμα και στην συνέχεια παρίστανε τον «θλιμμένο» για να ρίξει στάχτη στα μάτια των συγγενών και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ο συνέταιρος κατέβαλε προσπάθειες να πείσει εκ των προτέρων για τα ευρήματα που θα ανέκυπταν με την πρόοδο των ερευνών. Ήθελε να δικαιολογηθεί ώστε αν ο κλοιός «έσφιγγε» γύρω του να περνούσε στην… αντεπίθεση. Όμως όσο πιο πολύ μιλούσε, τόσο περισσότερο ενίσχυε τις υποψίες των αστυνομικών γύρω από το πρόσωπό του. Και έπειτα «μίλησαν» τα ευρήματα και εκείνος αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα και να κατευθύνει τις έρευνες για τη δολοφονία στον 25χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ο τελευταίος τηρεί «σιγή ιχθύος» και θα ξεδιπλώσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του την Τετάρτη οπότε και θα απολογηθεί. Αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι προβλέπουν ότι θα υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση αφού μοιραία το βάρος πέφτει στους ώμους και των δύο.

Ο 33χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία, δέχεται όμως ότι βοήθησε να εξαφανίσουν το πτώμα. Και εκεί έγιναν και τα μοιραία λάθη. Το υλικό από κάμερες ασφαλείας αποκάλυψε τις κινήσεις τους. Εκεί εμπλέκεται και η 30χρονη φίλη του συνέταιρου, σε βάρος της οποίας επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από κοινού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για το φόνο.

Πάντως, τουλάχιστον δημόσια, οι σχέσεις των δύο ανδρών, του 40χρονου θύματος και του 33χρονου, φαίνονταν καλές. Αυτό τουλάχιστον πίστευε το θύμα, το οποίο είχε επενδύσει σε αυτήν τη συνεργασία, ελπίζοντας ότι οι δουλειές θα πάνε καλά.

Οι συγγενείς παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις απαιτώντας να δικαιωθεί η μνήμη του Ιάκωβου Εμμανουήλ.

Πηγή: Cretalive / protothema.gr