Γέμισε με εξώδικα από πιστούς οπαδούς του Σώρρα η εφορία Ηρακλείου!

Gazzetta team
Γέμισε με εξώδικα από πιστούς οπαδούς του Σώρρα η εφορία Ηρακλείου!
Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τον Αρτέμη Σώρρα και το μόρφωμα «Ελλήνων Συνέλευσις» διαδέχονται η μία την άλλη στο Ηράκλειο υπάρχουν ακόμα πολίτες που στέλνουν εξώδικα στην εφορία ώστε τα χρέη τους να πληρωθούν από τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ που ο Σώρρας ισχυρίζεται πως διαθέτει.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το flashnews.gr, αν και κανείς θα περίμενε πως, μετά τον καταιγισμό των δημοσιευμάτων των τελευταίων εβδομάδων, πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα είχαν μπει σε δεύτερες σκέψεις για το αν όλα αυτά που ισχυρίζεται ο σωτήρας με τα 600 δις ευρώ ισχύουν, φαίνεται πως τελικά το αντίθετο ισχύει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και μετά την αλλαγή του χρόνου στη ΔΟΥ Ηρακλείου έφτασαν εξώδικα από πολίτες που ζητούν οι οφειλές τους προς το Δημόσιο να εξοφληθούν από το ομόλογο των 600 δις που διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Flashnews.gr αναφέρουν πως στη ΔΟΥ Ηρακλείου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κατατεθεί περισσότερα από 520 τέτοια εξώδικα με την πλειονότητα τους να φτάνουν στην εφορεία το τελευταίο 6μηνο. Κι αυτό έχει να κάνει λένε όσοι γνωρίζουν με τη γραμμή που δόθηκε από τον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα, αλλά και με την περαιτέρω δυναμική που έχει αναπτύξει στο Ηράκλειο η «Ελλήνων Συνέλευσις».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πριν από μία εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών, μετά από τον καταιγισμό των δημοσιευμάτων που έγιναν για τον Σώρρα αλλά και τον καταιγισμό των εξωδίκων προς τις εφορείες από τους οπαδούς του, έστειλε έγγραφο προς όλες τις εφορείες ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για τους φορολογούμενους που έχουν καταθέσει τα συγκεκριμένα εξώδικα. Δηλαδή, ΑΦΜ, συνολικό ποσό οφειλής, ημερομηνία κατάθεσης εξωδίκου, καθώς και επαγγελματική ιδιότητα.

Αυτό πάντως που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός πως στο Ηράκλειο η πλειονότητα εκείνων που έχουν στείλει εξώδικο στην εφορεία είναι πολίτες που οφείλουν από πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ, ενώ υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που τα ποσά που οφείλουν είναι πολύ υψηλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, μεταξύ αυτών που έχουν στείλει εξώδικο στη ΔΟΥ Ηρακλείου ζητώντας το σύνολο της οφειλής του να εξοφληθεί από το περίφημο ομόλογο του Αρτέμη Σώρρα είναι και γνωστός Ηρακλειώτης που οφείλει περίπου 220 χιλιάδες ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταθέσει έναν πλήρη φάκελο στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους συντάκτες του συγκεκριμένου εξωδίκου, ενώ στην ανακοίνωση του έκανε λόγο για ολότελα αβάσιμες και παραπλανητικές συμβουλές καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η κίνηση του Δικηγορικού Συλλόγου υπαγορεύτηκε από τον καταιγισμό των εξωδίκων που έφτανε τότε στις εφορείες όλης της χώρας, αλλά και στο Ηράκλειο αλλά και τις πληροφορίες για το εξώδικο και τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό.

Στο Ηράκλειο λειτουργούν δύο γραφεία του μορφώματος «Ελληνων Συνεύλεσις» με το δεύτερο να ανοίγει την άνοιξη του 2016 στην περιοχή του Κατσαμπά, ενώ το πρώτο λειτουργεί εδώ και περίπου 2 χρόνια στην αρχή της λεωφόρου Θερίσου.

Ένα επίσης γραφείο λένε οι πληροφορίες λειτουργεί στην περιοχή της Μεσαράς, ενώ σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση λένε οι πληροφορίες γίνονται εξορμήσεις των στελεχών του Αρτέμη Σώρρα στην ύπαιθρο του Ηρακλείου για την προσέλκυση νέων μελών.

Και τα δύο γραφεία στο Ηράκλειο έχουν γίνει στόχος εμπρηστικών επιθέσεων τον τελευταίο ένα χρόνο από ομάδες που ανήκουν στον αναρχικό χώρο.

Πήγη: Flashnews.gr / topontiki.gr