Το νέο πλάνο του Ιβάν Σαββίδη στην περιοχή της Θέρμης

Gazzetta team
Το νέο πλάνο του Ιβάν Σαββίδη στην περιοχή της Θέρμης
Ο Ιβάν Σαββίδης επιστρέφει στην περιοχή της Θέρμης και ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα αναψυχής στην νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο της Μακεδονίας.

Τι περιλαμβάνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη για την ανάπτυξη πάρκου αναψυχής στη Θέρμη, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Ένα πάρκο αναψυχής πολλαπλών δραστηριοτήτων, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τόσο στην περιοχή της Θέρμης όσο και ευρύτερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, επιδιώκει να δημιουργήσει στην έκταση που βρίσκονται τα Λουτρά Θέρμης ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη.

Το πλάνο ανάπτυξης της έκτασης των 500 στρεμμάτων, που ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει, εκτός βέβαια από την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, τη δημιουργία ξενοδοχείου, εστιατορίου, αθλητικών γηπέδων, παιδικής χαράς, ποδηλατοδρόμου, χώρου land art, καθώς και μία μεγάλη έκπληξη, ένα adventure park που θα συναρπάσει όλους όσοι αναζητούν την περιπέτεια στη φύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο παρουσιάστηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Σαββίδη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και σε δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την προοπτική που ανοίγεται για τη συγκεκριμένη έκταση.

Πλέον, ο Δήμος, από την πλευρά του, καλείται να διαμορφώσει το πλαίσιο αξιοποίησης, προφανώς μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, της μεγάλης αυτής έκτασης που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη, έχοντας απλώς το γεωθερμικό δυναμικό, κελύφη κτηρίων προς αξιοποίηση, το δασύλλιο και έναν παιδικό σταθμό.

Το πάρκο θα αποτελέσει προσφορά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος πιστεύει πολύ στις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής, και η πρόσβαση στο κοινό θα είναι δωρεάν. Άλλωστε, όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του στη Voria.gr, ο Ιβάν Σαββίδης έχει μεγάλη αγάπη στα πάρκα και για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει και στο Ροστόφ ένα πάρκο αναψυχής που αποτελεί τη μεγαλύτερη ατραξιόν της πόλης.

Ο κ. Σαββίδης θεωρεί τα πάρκα σημαντική προσφορά προς την κοινωνία και φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν μεγάλο, επισκέψιμο πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής, σε μία περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών από τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης.

Το έργο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου αναψυχής στη Μακεδονία εντάσσεται ανάμεσα στις πολλές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει ο όμιλος Σαββίδη. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναλαμβάνεται με την ευκαιρία της δραστηριοποίησης του ομογενή επιχειρηματία στη Σουρωτή ΑΕ.

Πηγή: voria.gr