Noor 1: Μάρτυρας εμπλέκει πρόεδρο ΠΑΕ σε ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Gazzetta team
Noor 1: Μάρτυρας εμπλέκει πρόεδρο ΠΑΕ σε ξέπλυμα και λαθρεμπόριο
Πρόεδρο ΠΑΕ εμπλέκει σε απόρρητη κατάθεσή του προστατευόμενος μάρτυρας, στη νέα δικογραφία για την υπόθεση του Noor One.

Στη νέα δικογραφία της υπόθεσης του Noor 1, προστατευόμενος μάρτυρας εμπλέκει πρόεδρο ΠΑΕ, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Η εισαγγελία Πειραιά, ερευνά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπορίου καυσίμων, ενώ αναζητά νέους άγνωστους δράστες, συνδέοντας τη νέα έρευνα με τη χρηματοδότηση του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Ο μάρτυρας, στην ένορκη κατάθεσή του περιέγραψε συναντήσεις του προέδρου της ΠΑΕ στο Ντουμπάι το 2013 και κατονόμασε δύο έμπιστα στελέχη που χρησιμοποιήθηκαν για την πώληση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου πετρελαίου σε ήδη καταδικασμένο άτομο για την υπόθεση του Noor 1.

Η απόρρητη κατάθεση θεμελιώθηκε με τραπεζικά έγγραφα και email, περιγράφοντας δύο δικές του συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ στην Ελλάδα.

Όλα αυτά έγιναν στο σκάφος και στην οικία του προέδρου, που ζήτησε από τον μάρτυρα να συνεργαστούν και αυτός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αρνήθηκε.

Επίσης, στην ένορκη κατάθεση, υπάρχουν και λεπτομέρειες για τις στενές σχέσεις του προέδρου της ΠΑΕ με δύο καταδικασμένα πρωτοδίκως, πρόσωπα για την υπόθεση. Τέλος, ο μάρτυρας φέρεται να εκμυστηρεύτηκε: «Τα χρήματα που προέρχονται από λαθρεμπόριο καυσίμων τα περνάμε αδήλωτα στην Ελλάδα σε αποσκευές μέσω έμπιστου αστυνομικού που εργάζεται στο αεροδρόμιο. Ο πρόεδρος θέλει μαύρα τα λεφτά και η κάθε βαλίτσα έχει από 300.000 έως 1.000.000 σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ», με τον μάρτυρα να επικαλείται το κλειστό κύκλωμα του «Ελ. Βενιζέλος».