Ακόμη δύο πρόσφυγες θύματα των διακινητών και του ψύχους

Gazzetta team
Ακόμη δύο πρόσφυγες θύματα των διακινητών και του ψύχους
Ένας πρόσφυγας έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη νοσηλεύεται με υποθερμία εξαιτίας της κακοκαιρίας, έπειτα από επιχείρηση διακινητών να τους φέρουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. Ανακαλύφθηκαν με τη βοήθεια θερμικής κάμερας από την αστυνομία, θαμμένοι κάτω από το χιόνι.

Καθώς φαίνεται, οι διακινητές συνεχίζουν απτόητοι τις παράνομες διαδρομές μέσω του Έβρου, παρά τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα.

Την Κυριακή ανασύρθηκε νεκρός άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, η σορός του οποίου ανιχνεύτηκε από άνδρες της συνοριακής φύλαξης μέσω θερμικής κάμερας και πρόκειται για παράτυπο μετανάστη ή πρόσφυγα ο οποίος έχασε τη ζωή του πιθανότατα από υποθερμία, με το άψυχο σώμα του καλυμμένο με ένα μέτρο χιόνι, πλησίον του ποταμού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.

Χάρη στον εντοπισμό της σορού του, διασώθηκε άλλος ένας πρόσφυγας που εμφάνιζε έντονα συμπτώματα υποθερμίας, που δεν μπορούσε καν να κινηθεί διότι τα βρεγμάνα ρούχα τους είχαν παγώσει επάνω του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιστατικά θανάτου και δύο υποθερμίας παράτυπων μεταναστών ή προσφύγων. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, δεδομένου ότι το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τις περιοχές-περάσματα πλησίον του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων της κακοκαιρίας.

Πηγή: efsyn.gr