Συνοδός ασθενούς επιχείρησε να δείρει γιατρό στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Gazzetta team
Συνοδός ασθενούς επιχείρησε να δείρει γιατρό στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Η κόρη του είχε υψηλό πυρετό και ζητούσε να παρακάμψει την σειρά - Ο γιατρός αρνήθηκε και ο πατέρας του επιτέθηκε - Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε χθες το μεσημέρι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όταν συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρό. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν ενώ το θέμα έληξε λίγο αργότερα στο Α.Τ Αμαλιάδας, χωρίς τελικά να κατατεθούν μηνύσεις, με τον γιατρό να επιστρέφει στο Νοσοκομείο, το οποίο χθες έκανε εφημερία Νομού.

Τέτοια περιστατικά – σε μικρότερη βέβαια έκταση – δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο στα Νοσοκομεία της Ηλείας, με αγανακτισμένους ασθενείς ή συνοδούς τους να επιτίθενται στους κατάκοπους γιατρούς που, προσπαθούν – παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τα γνωστά προβλήματα έλλειψης προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού – να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς που περνούν την πόρτα κάθε Νοσοκομείου.


Ανέβηκε ο πυρετός, «άναψαν» τα αίματα
Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας χθες έκανε «εφημερία Νομού» και από νωρίς το πρωί υπήρχε αυξημένη κίνηση, ενώ υπήρξαν και κάποια «βαριά» περιστατικά, μεταξύ των οποίων και ένας αιφνίδιος θάνατος. Μοιραία, η αναμονή κάποιων περιστατικών, σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε τις 2 ώρες. Κάτι που συμβαίνει σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, λόγω της υποστελέχωσης που υπάρχει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, ο πατέρας νεαρής κοπέλας που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, ζήτησε να προηγηθεί η κόρη του, παρακάμπτοντας τη σειρά αναμονής. Ωστόσο, δεν έμεινε στις επανειλημμένες οχλήσεις, αλλά επιτέθηκε φραστικά στον γιατρό εφημερίας, τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, επιχειρώντας – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – να χειροδικήσει σε βάρος του. Με την παρέμβαση των συναδέλφων του γιατρών και νοσηλευτών, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και λίγη ώρα αργότερα, τόσο ο πατέρας της ασθενούς όσο και ο γιατρός, περνούσαν την πόρτα του Α.Τ Αμαλιάδας, συνοδεία αστυνομικών, που μετέβησαν στο Νοσοκομείο. Το θέμα έληξε εκεί, χωρίς να υποβληθούν μηνύσεις από τις δυο πλευρές.


Καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές
Στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενημερώθηκαν και έφτασαν λίγη ώρα αργότερα, τόσο ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος όσο και ο αναπληρωτής Διοικητής – υπεύθυνος της Ν.Μ Αμαλιάδας – Γιάννης Λέτζας, που καταδίκασαν το περιστατικό. «Είναι άδικο και παράλογο να αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει, ότι λόγω φόρτου εργασίας, σε όποιο νοσοκομείο και αν απευθυνθεί, υπάρχει κάποιος χρόνος αναμονής. Οι γιατροί, δεν αρνήθηκαν να εξετάσουν κανένα περιστατικό αλλά θα πρέπει και ο κόσμος να κάνει λίγη υπομονή. Η εξέταση ενός περιστατικού, με την διενέργεια του ιατρικού ελέγχου και των απαιτούμενων αιματολογικών εξετάσεων, δεν είναι υπόθεση 5 ή 10 λεπτών. Τέτοια περιστατικά, είναι καταδικαστέα όχι μόνο από εμάς, ως διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και από το σύνολο της κοινωνίας», λέει – μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», ο αναπληρωτής Διοικητής και υπεύθυνος για την Ν.Μ Αμαλιάδας, Γιάννης Λέντζας.

Πηγή: patrisnews.com