Λάθος του πιλότου έριξε το αεροσκάφος πάνω στα σπίτια στο Κιργιστάν (pics&vids)

Gazzetta team
Λάθος του πιλότου έριξε το αεροσκάφος πάνω στα σπίτια στο Κιργιστάν (pics&vids)
Σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι - Ήταν εμπορική πτήση, ναυλωμένη από την Turkish Airlines προς την Κωνσταντινούπολη - «Δεν έχει μείνει τίποτε, άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με τα παιδιά τους» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.


Η συντριβή του ναυλωμένου αεροσκάφους από τις Turkish Airlines σε χωριό κοντά στην Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους,προκλήθηκε από σφάλμα του πιλότου, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών.
«Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων, ήταν λάθος του πιλότου», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κιργιζίας, Moukhametkali Aboulgaziev, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Επρόκειτο για εμπορική πτήση, ενώ το αεροσκάφος, που ανήκε στην ACT Arilines, ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Συνετρίβη πάνω σε περίπου 15 σπίτια, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς. «Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν», συμπλήρωσε.

Από τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους συνολικά 37 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονταν στο έδαφος! Ανάμεσα τους και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος ενώ τα υπόλοιπα θύματα εκτιμάται ότι ήταν ένοικοι των σπιτιών πάνω στα οποία συνετρίβη το αεροπλάνο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και 6 παιδιά.



Το Interfax που επικαλείται το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν μεταδίδει ότι η συντριβή σημειώθηκε σε απόσταση 1,5-2 χιλιομέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου του Μανάς.



Νωρίτερα το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι ένα από τα μέλη του πληρώματος επέζησε της συντριβής, όμως, λίγη ώρα αργότερα κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση TK6491 από το Χονγκ Κονγκ στο Μπισκέκ και από εκεί στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το Flightradar24 το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing τύπου 747-400F που είχε ξεκινήσει πτήσεις πριν από 14 χρόνια.


Η Turkish Airlines με ανάρτησή της στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Πλάνα από τα πρώτα λεπτά μετά τη συντριβή του Boeing


Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες:





Πηγή: protothema.gr