Ασφαλώς και δεν υπάρχει σε καμία τράπεζα του κόσμου ούτε ένα δολάριο του Σώρρα! (pics)

Gazzetta team
Ασφαλώς και δεν υπάρχει σε καμία τράπεζα του κόσμου ούτε ένα δολάριο του Σώρρα! (pics)
Τα $326 τρις κοπανιστού αέρα του «εθνοσωτήρα» Αρτέμη Σώρρα στην... Παγκόσμια Τράπεζα

Η μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα του terranovaincognita.gr:

Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες για αναπτυξιακά έργα. Κάπου εκεί μέσα, κρύβονται περί τα $326 τρις σε καταπιστεύματα που ανήκουν στους Έλληνες σύμφωνα με το κο Σώρρα. Ψάξαμε λοιπόν για να δούμε που βρίσκονται.

Τι είναι Καταπίστευμα ;

Κατά το ουσιαστικό δίκαιο καταπίστευμα (καθολικό κατά το ρωμαϊκό δίκαιο) υπάρχει όταν ο διαθέτης υποχρεώσει τον κληρονόμο να παραδώσει την κληρονομιά που απέκτησε ή ποσοστό αυτής σε άλλο πρόσωπο, μετά την πάροδο ορισμένου χρόνου ή την πραγματοποίηση κάποιου γεγονότος. Εάν ο διαθέτης όρισε η κληρονομιά (καταπιστευτέα) να παραμείνει στην ίδια την οικογένειά του ή στην οικογένεια του κληρονόμου, πρόκειται για οικογενειακό καταπίστευμα.

Ο κληρονόμος, ο οποίος φέρει το βάρος και την υποχρέωση να παραδώσει την κληρονομιά σε άλλον καλείται «βεβαρημένος», ενώ εκείνος στον οποίο θα περιέλθει τελικά η κληρονομία (μετακληρονόμος) καλείται «καταπιστευματοδόχος».

Ουσιαστικά είναι η σχέση που δημιουργείται κατά τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου ή εις θάνατο, από ένα πρόσωπο (ο Ιδρυτής), ο οποίος διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό τον έλεγχο άλλου προσώπου (ο Διαχειριστής) προς όφελος τρίτου (ο Δικαιούχος).

Τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να είναι μέρος της ίδιας περιουσίας του διαχειριστή και θα πρέπει να αποτελούν ένα ξεχωριστό «κεφάλαιο».

Ο τίτλος των περιουσιακών στοιχείων της εμπιστοσύνης είναι στο όνομα του διαχειριστή.

Που είναι κρυμμένα τα $326 τρις;

Μήπως στη Παγκόσμια Τράπεζα;

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάστεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το έτος 2014, διαπιστώνουμε πως το συνολικό ενεργητικό της δε ξεπερνά τα $359 δις (Προσοχή: δις, όχι τρις)

Άρα τα $326 τρις του Αρτέμη δεν είναι εδώ.

Μήπως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;

Not even close!

Μήπως στη Federal Reserve Bank;

Ούτε η μεγάλη και τρανή FED έχει στη διάθεσή της τέτοια ποσά.

Μήπως σε λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες του πλανήτη;

Όλα τα χρήματα που διακινούνται καθώς και όλες οι καταθέσεις, δε ξεπερνούν τα $80.9 τρις. Την ίδια στιγμή, το παγκόσμιο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, ανέρχεται στα $91,6 τρις. Αν μπορούσαμε να μετατρέψουμε όλες τις κεφαλαιαγορές του πλανήτη σε χρήμα, θα είχαμε περί τα $70 τρις. Το παγκόσμιο χρέος είναι στα $199 τρις. Μέχρι τα 326 του Σώρρα, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο.

Άλλα ενδιαφέροντα μεγέθη

Το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι 91,6 τρις $ (2016), της Ευρώπης 15 τρις$(2016), της Ελλάδας 176δις ευρώ (1ο 3μηνο 2016) (τα ποσά ανά χώρα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ, και τα σύνολα ΕΔΩ)

Βάσει έκθεσης του IIF, το παγκόσμιο χρέος στο πρώτο 9μηνο του 2016, ήταν στα 217 τρισ. δολάρια.

Τι απομένει;

Σε άρθρο του κυρίου Ελευθέριου Ρήνου που έχει κάνει έρευνα για τα »Παγκόσμια Καταπιστεύματα» διαβάζουμε:

Είναι άλλη μία συνωμοσιολογική απάτη την οποία χρησιμοποιούν παγκοσμίως ένας τυχοδιώκτης που ζει στην Ινδονησία, ο Neil Keenan, και μια μαφιόζικη οργάνωση με την επωνυμία Office for International Treasury Control (OITC), η οποία διαφημίζει πως συνδέεται με τα Ηνωμένα Έθνη, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να ισχύει. Η OITC, διαχειριζόμενη την απάτη των Παγκόσμιων Καταπιστευμάτων, εμφανίστηκε στο προσκήνιο ουκ ολίγες φορές.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Βλέποντας κατά καιρούς τις δηλώσεις του Σώρρα, του Λαμπράκη και των υπόλοιπων απεγνωσμένων συνεργατών τους, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι νοήμονες άνθρωποι θα μπορούσαν να πέσουν θύματα μιας τέτοιας τραβηγμένης απάτης. Ειδικά όταν μιλάμε για πολιτευτές που ισχυρίζονται πως θα μπορούσαν να σώσουν τους δήμους από την κρίση, θα είχε κάποιος την ελπίδα ότι θα το έψαχναν λίγο παραπάνω.

Θέλοντας να επιβεβαιώσω ότι όλα αυτά που διαδίδονταν ήταν μια απλή απάτη, πήρα ένα από τα έγγραφα που επιδεικνύει και διανείμει η ομάδα Σώρρα, και μάλιστα ζητάει από απλούς ανθρώπους να τα διακινήσουν βγάζοντας φωτοτυπίες. Το έγγραφο αυτό είναι θεωρητικά ένα “αξιόγραφο” που περιλαμβάνει την περιουσία των καταπιστευμάτων, βασισμένο και καλά στην τελευταία διαθήκη του Ferdinand Emmanuel Edralin Marcos, προέδρου των Φιλιππινών που πέθανε το 1989. Το συγκεκριμένο έγγραφο αναρτήθηκε και στον blog Alfeiospotamos που συνεργεί στη διακίνηση πλαστών εγγράφων, και έχει ανέβει και εδώ: http://imgur.com/a/gpYMb#0

Εξετάζοντας μια από τις πρώτες σελίδες του εγγράφου (την 4η), που δείχνει συνοπτικά τα στοιχεία των λογαριασμών, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε τραγελαφικές διαπιστώσεις:

1. Ο δικαιούχος του λογαριασμού είναι ο Anthony Santiago Martin , o “κληρονόμος”. Πρόκειται για μια οντότητα που τριγυρνάει τη γη και ελέγχει τις ηθικές αξίες. Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί 6 άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι είναι ο Anthony Santiago Martin (ASM).

2. Ο κωδικός κάτω από τον οποίο είναι εγγεγραμμένοι οι λογαριασμοί διεθνώς είναι C3-AM-01, White Spiritual Boy (Λευκό Πνευματικό Παιδί), Spiritual Wonder Boy (Πνευματικό Παιδί Θαύμα), Morning Star (Αυγερινός, χρησιμοποιείται στις Γραφές για να αναφέρει το Διάβολο), King David (Βασιλιάς Δαβίδ), Prophet Muhammad (Προφήτης Μωάμεθ), Demas and Saint Timothy (βιβλικές αναφορές).

3. Ονόματα λογαριασμών από όπου προέρχονται τα χρήματα: (1) White Mongolian Account – King Bernardo Carpio, (2) White Vatican Account – Dr Jose Rizal, (3) Kiram Account – Antonio Diaz Santiago (Family Origin of King ASM), (4) White Eagle Account – Pres. Ferdinard E. Marcos.

4. Το όνομα του σημερινού λογαριασμού είναι Holy Heaven Father Account (λογαριασμός του Ουράνιου Πατέρα).

5. Τα χρήματα προέρχονται από τη “διαθήκη” του πεθαμένου προέδρου των Φιλιππινών Ferdinand Edralin Marcos, ένα πλαστό έγγραφο το οποίο κυκλοφορεί παγκοσμίως από διάφορους απατεώνες και ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι ο Χίτλερ ήταν Φιλιππινέζος…

Επειδή το θέμα είναι πραγματικά αστείο, μέχρι το σημείο που γίνεται επικίνδυνο, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον King Bernardo Carpio, ιδιοκτήτη του Λογαριασμού των Λευκών Μογγόλων (White Mongolian Account). Ο συγκεκριμένος δανειοδότης που σύντομα θα δώσει τα χρήματα του στους Δήμους που υπογράφουν με το Σώρρα, είναι μια μυθική φιγούρα της φιλιππινέζικης μυθολογίας. Είναι αυτός που προκαλούσε τους σεισμούς και εμφανίζεται σαν γίγαντας ανάμεσα σε δύο βράχους, με δύναμη παρόμοια του Ηρακλή, ενώ σε άλλους μύθους παρουσιάζεται ως αντίστοιχος του Άτλαντα.

Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού Λευκό Βατικανό (White Vatican Account) είναι ο Dr Jose Rizal, ένας εθνικός ήρωας των Φιλιππινών που εκτελέστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1896 στη Μανίλα από απόσπασμα φιλιππινέζων στρατιωτών του Ισπανικού στρατού, τους οποίους σημάδευε ισπανικό απόσπασμα. Ο Dr Jose Rizal έδινε αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας του από τους Ισπανούς. Ήταν φημισμένος συγγραφέας, ποιητής, δημοσιογράφος και οφθαλμίατρος.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για τις ανακρίβειες αυτού του εγγράφου, αλλά στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω την απάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) όταν έλαβε το συγκεκριμένο έγγραφο που τους προώθησα και το αξιολόγησε, μια που σύμφωνα με τους Σώρρα – Λαμπράκη, η τράπεζα αυτή εγγυάται τα καταπιστεύματα.

Την απάντηση υπογράφει εκ μέρους της Παγκόσμιας Τράπεζας η αντιπροεδρία κατά της διαφθοράς. Το αίτημα που είχε υποβληθεί μέσω της ειδικής πλατφόρμας της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκεται εδώ (http://i.imgur.com/xszroiP.jpg) και η απάντηση ακολουθεί:

Αγαπητέ Ελευθέριε Ρήνο,
φαίνεται ότι το μήνυμα το οποίο έχετε λάβει περιλαμβάνει μια μη εξουσιοδοτημένη και χωρίς έγκριση χρήση του ονόματος της Παγκόσμιας Τράπεζας και είναι μια δόλια απάτη (η Παγκόσμια Τράπεζα δεν εκδίδει αυτό το είδος της επικοινωνίας). Σας καλώ να μην απαντήσετε και να ΜΗΝ στείλετε οποιαδήποτε χρηματικό ποσό ή να παράσχετε οποιαδήποτε από τα προσωπικά σας στοιχεία από αυτό το σημείο και μετά. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε με αυτό. Λυπούμαστε που δεν είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε περαιτέρω με το συγκεκριμένο θέμα”.

Τελικά από που προήλθαν τα χρήματα του κου Σώρρα;

Όπως είδαμε πιο πάνω, τα ελληνικά καταπιστεύματα της παρέας του Αρτέμη, δεν υπάρχουν πουθενά. Τουλάχιστον δεν υπάρχουν σε αυτό το πλανήτη, εάν υπάρχουν σε κάποιον άλλο, δε το γνωρίζουμε.

Εκτός από τα $326 τρις, υπάρχουν και τα $2,9 τρις, η προέλευση των οποίων είναι λιγότερο σκοτεινή. Πριν λίγα χρόνια, ο προφυλακισμένος στις ΗΠΑ πρώην υπαρχηγός του Σώρρα, δήλωνε πως προέρχονταν από τη πώληση αρχαίας ελληνική διαστημικής τεχνολογίας, στη κυβέρνηση των ΗΠΑ. Επειδή όμως η γελοιότητα αυτής της δήλωσης ξεπερνούσε τα εσκεμμένα ακόμη και για τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της οργάνωσης, αυτή η δήλωση μπήκε στην άκρη και αντικαταστάθηκε με αόριστους ισχυρισμούς.

Στη πραγματικότητα, με αυτό τον αστείο ισχυρισμό, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα πλαστά ομόλογα του Wozny.

Ο Stephen Louis Wozny είχε τη φαεινή ιδέα πως όνομα του είναι trademark και προσπαθούσε να χρεώσει τη χρήση του ονόματος του έναντι 500.000 δολάριων για κάθε φορά που κάποιος το ανέφερε. Στη συνέχεια, εξέδωσε μονομερείς διεθνείς συναλλαγματικές σε βάρος του δικηγορικού συλλόγου, τις έκοψε σε κομμάτια και άρχισε να τις εμπορεύεται. Ο Wozny διαγράφτηκε, και τα κουρελόχαρτά του, κατέληξαν στα χέρια του Σώρρα (Σημ. Από το 2001, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση ότι όλες αυτές οι συναλλαγματικές, στις οποίες φέρεται να χρωστάει η Αμερική χρήματα σε τρίτους, είναι άκυρες).

Ακολουθεί απόσπασμα της εξουσιοδότησης της εταιρίας Red Panther LTD (Wozny – εταιρία που πλέον δεν υφίσταται) προς τον Αρτέμη Σώρρα όπως συντάχθηκε από τη δικηγορική εταιρία BLEAKLEY PLATT & SCHMIDT, LLP.

Τέλος, η εταιρία Red Panther LTD, με έδρα το Hertfordshire στην Αγγλία, έκλεισε το 2011. ενώ το Μάρτιο του 2015, ξανα ιδρύθηκε με έδρα στη Σκωτία. Αξιοσημείωτο είναι πως το κεφάλαιο της εταιρίας είναι μόλις μια στερλίνα…

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως τα επιχειρήματα του Αρτέμη Σώρρα είναι το ίδιο έγκυρα όπως το περίφημο παράσημο που δήθεν του απένειμε ο Πούτιν για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει.

Πηγή: terranovaincognita.gr