Συνελήφθη μετά από 2 μήνες ο αρχηγός της «συμμορίας των Ρομά»!

Gazzetta team
Συνελήφθη μετά από 2 μήνες ο αρχηγός της «συμμορίας των Ρομά»!
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το απόγευμα ο ένας από τους τρεις καταζητούμενους για συμμετοχή στη μεγάλη συμμορία των ρομά που είχε εξαρθρωθεί στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης ένας από τους τρεις καταζητούμενους για τη συμμετοχή του στη μαφία των Ρομά. Πρόκειται για έναν 35χρονο, που θεωρείται ένας από τα τρία μεγάλα αφεντικά, έμενε σε ένα σπίτι – ανάκτορο της Ελευσίνας και κυκλοφορούσε με μια πανάκριβη BMW.

O ένας από τους τρεις αρχηγούς του επονομαζόμενου ελληνικού Κορλεόνε, συνελήφθη στην
περιοχή του Πειραιά και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αμαρουσίου. Ο συγκεκριμένος φέρεται σύμφωνα με τη δικογραφία να ενημερώθηκε από αξιωματικό της Αστυνομίας και λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η επιχείρηση της Αστυνομίας την 1η Νοεμβρίου μαζί με τα άλλα δύο αφεντικά άρπαξαν από τις κρύπτες εκατομμύρια ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Οι αναλύσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας για τη δράση της μαφίας των Ρομά που δραστηριοποιούνταν από το 2012, αναδεικνύει και το μέγεθος της ζημιάς που είχαν κάνει: Πάνω από 2000 επιθέσεις σε όλη τη χώρα από τις οποίες έχουν εξιχνιαστεί μόλις οι 300, τζίρος στα δύο χρόνια δράσης που ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ, δίκτυο ιατρικής και νομικής υποστήριξης όταν κάποια από τα μέλη της φαμίλιας είχαν πρόβλημα και το κυριότερο εντυπωσιακό επιχειρησιακό πλάνο.

Ειδικές φόρμες για να μην καταγράφουν οι κάμερες τα χαρακτηριστικά τους, “πειραγμένα” αυτοκίνητα που μπορούσαν σε μισή ώρα με ειδικές ταινίες να αλλάξουν χρώμα, 24ωρη παρακολούθηση του κέντρου της Άμεσης Δράσης με ειδικούς ασυρμάτους. Ακόμη και ειδική οδική συμπεριφορά στους οδηγούς επέβαλλαν τα μεγάλα αφεντικά για να διαλέγουν μέσα από ειδικές εκπαιδεύσεις και τεστ αφοσίωσης τους κατάλληλους “πιλότους” για τα super cars των δύο ομάδων.

Το στόρι της μαφιας και ο Αγγλούπας

Βίλες – υπερπαραγωγές με αισθητική Bollywood, νύχτες ακολασίας με δίλιτρες βότκες στα πρώτα τραπέζια - πίστα των μπουζουκιών της παραλιακής, super cars δηλωμένα σε ξένες εταιρείες και παιχνίδια με όπλα και 500ευρά, συνθέτουν τον αλλόκοτο κόσμο της φαμίλιας των Ρομά. Ένα αταίριαστο μείγμα κιτς χλιδής, τσιγγάνικης νοοτροπίας και επικίνδυνων συνηθειών με γόνους καλών οικογενειών της Αθήνας, που ξεδιπλώνεται μέσα από το “ξεδόντιασμα” της μεγαλύτερης συμμορίας ληστών και διαρρηκτών που έδρασε τις τελευταίες δεκαετίες.
Η αλαζονεία του εύκολου πλουτισμού και η σιγουριά που τους παρείχε το διεφθαρμένο σύστημα έκανε τις φαμίλιες των Ρομά, να χάσουν κάθε έλεγχο και μέτρο. Ανέβαζαν φωτογραφίες με όπλα, ρολόγια και μασούρια από ευρώ, χλεύαζαν μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων τη Δικαιοσύνη, κινηματογραφούσαν και αναρτούσαν τις εικονικές δίκες στα προφίλ τους στο facebook με ανορθόγραφα και προκλητικά σχόλια γιατί πίστευαν ότι θα ήταν πάντοτε στο απυρόβλητο.
Πολλές φορές μάρτυρες της υπερβολής των τσιγγάνων ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που μέσα από ώρες φυσικής παρακολούθησης, κατέγραφαν όλες τις κινήσεις τους και τους έβλεπαν να πετούν τις στοίβες με τα δολάρια που είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα από το χρηματοκιβώτιο εκκλησίας του Κερατσινίου, να καβαλάνε καθαρόαιμα αγωνιστικά άλογα και να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το ποιος έχει το πιο ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο, το πιο κιτσάτο παλάτι αλλά και την καλύτερη “γκόμενα”. Μέχρι και φωτογραφίες με ανυποψίαστους Έλληνες stars έβγαζαν και πόσταραν στο διαδίκτυο για να δείξουν ότι με το χρήμα μπορούν να
κατακτήσουν την κορυφή.

Η Ασφάλεια Αμαρουσίου και Βορειοανατολικής Αττικής, τον περασμένο Νοέμβριο έστησε ένα αριστοτεχνικό κόλπο για να τους βάλει στο χέρι που λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα όταν διεφθαρμένοι συνάδελφοι τους ειδοποίησαν τα μεγάλα αφεντικά της τσιγγάνικης μαφίας που τους “τάιζαν” με μαύρο χρήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρχές εκτιμούσαν πως θα έβρισκαν περισσότερα απο 4.000.000 ευρώ σε μετρητά για να καταφέρουν στο τέλος να μαζέψουν μόλις
600.000. Το “σύρμα” που έπεσε από τους επίορκους αστυνομικούς έδωσε την ευκαιρία στους ντον των Ρομά, να “σκουπίσουν” το ρευστό από τις κρύπτες και να το εξαφανίσουν. Οι πιο πολλοί συνελήφθησαν σε ξενοδοχεία αφού το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων που είχε “λοκάρει” ο κοριός τους έδωσε στο πιάτο των διωκτών τους.

Ένα από τα άτομα που ανέπτυξαν στενές σχέσεις με δύο πρωτοκλασάτα μέλη της μαφίας των Ρομά με τα οποία μάλιστα έκανε και παρέα είναι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας. Ο ίδιος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι γνώρισε δύο Ρομά με τα ψευδώνυμα “Παρταούλας” και “Παχύς – Βενιζέλος” σε γυμναστήριο της Γλυφάδας και τους ένωσε η αγάπη για τα ρολόγια. Ο Αγγλούπας υποστήριξε ότι έψαχνε ρολόγια για να ξαναφτιάξει τη συλλογή που είχαν ληστέψει Γεωργιανοί από το σπίτι της μητέρας του την οποία είχαν προηγουμένως βασανίσει άγρια, και οι δύο Ρομά ότι είχαν τις άκρες για να τον προμηθεύουν.

Πηγή: protothema.gr