Ξανά στην Βουλή σωρεία τροπολογιών

Gazzetta team
Ξανά στην Βουλή σωρεία τροπολογιών
Δεν είναι μόνο η τροπολογία για την μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το πτωχευτικό κώδικα, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί αργά απόψε.

Υπουργοί βρήκαν ευκαιρία να εντάξουν στο ίδιο νομοσχέδιο άλλες 15 τροπολογίες άσχετες με το κύριο σώμα των προβλεπόμενων διατάξεων.

Έτσι έχουν κατατεθεί ρυθμίσεις για την παράταση έναρξης κάρτας φιλάθλου, για την συγκρότηση Ολομέλειας Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) σε σώμα, για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη φαρμακευτική νομοθεσία, για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στις μετακινήσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε ισχύ οι άδειες φαρμακείων μετά τη συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών

Μια εκ των τροπολογιών προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι παραμένουν σε ισχύ οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων και φαρμακαποθηκών και μετά τη συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν εφεξής το δικαίωμα, από την ημέρα συνταξιοδότησης και μετά να μετέχουν με οποιαδήποτε σχέση σε εταιρείες φαρμακείου ή φαρμακαποθήκης.

Επίσης, καταργείται το τέλος υπέρ του ΕΟΦ στην προκαταβολή του οποίου υποχρεώνεται όποιος θέτει σε κυκλοφορία καλλυντικά προϊόντα για κάθε μορφή και συσκευασία τους κλπ. και καταργείται και ο περιορισμός της χονδρικής πώλησης φαρμάκων μόνο σε κλινικές όπου λειτουργεί φαρμακείο.

Με την ίδια τροπολογία, αυστηροποιείται η κύρωση σχετικά με την άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας φαρμακείου, φαρμακαποθήκης ή άλλου καταστήματος χονδρικής πώλησης φαρμάκων, καθώς δεν προβλέπεται πλέον η περίπτωση προσωρινής ανάκλησης άδειας με δυνατότητα επαναλειτουργίας μετά από έξι μήνες σε περίπτωση σχετικών παραβάσεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Επίσης, προβλέπεται η καταβολή από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τους κατόχους αδείας κυκλοφορίας (ΚΑΚ) για κάθε φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα που θα ενταχθεί στον προαναφερόμενο θετικό κατάλογο, ως τέλος εισόδου εφάπαξ εισφοράς 2.000 ευρώ για κάθε μορφή, περιεκτικότητα και δοσολογία.

Τέλος, επιτρέπεται η λειτουργία φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μη συνεχόμενα κτίρια, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της λειτουργικής αυτοτέλειας των κτιρίων και τηρούνται οι προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές.

Επέκταση χορήγησης άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών

Με άλλη τροπολογία επεκτείνεται η χορήγηση άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και βιοκαυσίμων και σε νομικά πρόσωπα που έχουν τη μορφή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ή άλλη αντίστοιχη μορφή πέραν όσων έχουν τη μορφή ανώνυμης εταιρείας ή περιορισμένης ευθύνης.

Ομοίως επεκτείνεται και η χορήγηση άδειας εμπορίας αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών προϊόντων σε νομικά πρόσωπα που έχουν τη μορφή εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ή άλλη αντίστοιχη μορφή, εκτός της μορφής ανώνυμης εταιρείας που ήδη ισχύει

Προστίθεται νέα άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών κατηγορίας Ε’ για τα νησιά του Αιγαίου, εκτός της Κρήτης, της Ρόδου και των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι κάτοχοι της οποίας εξαιρούνται από την άσκηση εμπορίας σε όλη την επικράτεια.

Επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων, μεταξύ των οποίων ορίζεται ελάχιστο εταιρικό κεφάλαιο ποσού 200 χιλ. ευρώ για όγκο πωλήσεων μέχρι 100 χιλ.. μετρικούς τόνους και καταργείται η εναλλακτική απαίτηση ασφαλιστικής κάλυψης. Προστίθεται η απαίτηση εγγυητικής επιστολής ύψους 500 χιλ. ευρώ για τη χορήγηση άδειας κατηγορίας Δ εμπορίας ασφάλτου.

Πηγή: thetoc.gr