Μια εφαρμογή, «οδηγός επιβίωσης» των προσφύγων στην Ελλάδα

Gazzetta team
Μια εφαρμογή, «οδηγός επιβίωσης» των προσφύγων στην Ελλάδα
Μια δωρεάν εφαρμογή, το Native Net, «χαρτογραφεί» όλες τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται και προσφέρουν υπηρεσίες για το προσφυγικό ζήτημα και λειτουργεί ως «οδηγός επιβίωσης» για τους πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα.

Η τετραμελής δημιουργική ομάδα με επικεφαλής τον Αράς Χεματί απέσπασε το πρώτο βραβείο, 10.000 δολάρια, στον μαραθώνιο Hack the Camp, σχετικά με καινοτόμες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ζωής των προσφύγων που οργάνωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Impact Hub Athens.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χεματί «η ομάδα μας δούλεψε εδώ και δύο μήνες για το λειτουργικό, τον σχεδιασμό και τη χρήση του Native Net. Η ιδέα προέκυψε από την δική μου ενασχόληση με το θέμα το προσφυγικό. Εδώ και 4 χρόνια εργάζομαι στον "Στρατό Σωτηρίας" και έρχομαι σε επαφή με πρόσφυγες, άρα γνωρίζω τις ανάγκες τους. Τι πραγματικά θέλουν και ζητάνε. Γι αυτό και σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή που μπορούν να "κατεβάζουν" δωρεάν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, ώστε να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν και τους απασχολεί».

Η εφαρμογή έχει δύο κατηγορίες, η μια αφορά σε χρηστικές πληροφορίες κι η δεύτερη στο θέμα εκπαίδευση.

Πηγή amna.gr