Χιλιάδες Αϊ-Βασίληδες παρέλασαν στους δρόμους του Λονδίνου (pics)

Gazzetta team
Χιλιάδες Αϊ-Βασίληδες παρέλασαν στους δρόμους του Λονδίνου (pics)
Ξεκίνησαν την κατανάλωση αλκοόλ ένα 24ωρο νωρίτερα, ώστε την ώρα της παρέλασης να είναι σε κατάσταση... ευθυμίας.

Μία διαφορετική εικόνα του... Αϊ Βασίλη παρουσίασαν χιλιάδες Βρετανοί και τουρίστες, οι οποίοι συμμετείχαν στο -τύπου- φεστιβάλ του «μεθυσμένου» αγίου, κάνοντας παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου.

Χιλιάδες νεαροί και όχι μόνο, φόρεσαν στολές του Αϊ Βασίλη και κρατώντας το... παραδοσιακό κουτί της μπύρας στο χέρι τους, κατέκλυσαν τη βρετανική μεγαλούπολη.

Το φεστιβάλ ήταν απλωμένο σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενώ η παρέλαση ενισχυόταν από «μεθυσμένους» Αϊ Βασίληδες σε κάθε γωνιά, στη οποία είχαν συγκεντρωθεί μεγάλες παρέες, αναμένοντας το πέρασμα της κύριας πορείας.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ, είναι «υποχρεωμένα» να έχουν ξεκινήσει την κατανάλωση αλκοόλ ένα 24ωρο νωρίτερα, ώστε τη στιγμή της παρέλασης, να είναι άπαντες... σε κατάσταση ευθυμίας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι που διοργανώνονται στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Εκτός του Λονδίνου, ανάλογα happenings οργανώθηκαν στο Λιντς, στο Μπλάκπουλ, στο Μπέρμιγχαμ, στο Μπρίστολ και στο Νιούκαστλ.















Πηγή: protothema.gr