Σύμβουλος του Ερντογάν το… τερμάτισε: Μας κατασκοπεύουν Ευρωπαίοι μάγειρες

Gazzetta team
Σύμβουλος του Ερντογάν το… τερμάτισε: Μας κατασκοπεύουν Ευρωπαίοι μάγειρες
Φαίνεται πως ένας από τους πιο στενούς φίλους και συμβούλους πολιτικής του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν το… τερμάτισε εντελώς...

Ο Γιαζίτ Μπουλούτ είναι γνωστός για τις δηλώσεις του αναφορικά με τις δυνάμεις που «απεργάζονται το συμφέρον της Τουρκίας», ενώ η δήλωσή του αρκετούς μήνες πριν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τον περασμένο Ιούλιο πως « ο Πρόεδρος Ερντογάν κινδυνεύει να δολοφονηθεί από τηλεκίνηση», σχολιάστηκε δεόντως από τα μέσα της χώρας.

Τώρα ο κ. Μπουλούτ έκανε μια δήλωση η οποία προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην τουρκική κοινωνία. Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μπουλούτ δήλωσε πως οι εκπομπές μαγειρικής που προβάλλονται από ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και γυρίζονται σε διάφορα μέρη της Τουρκίας στην ουσία είναι πράξεις… κατασκοπίας.

«Παρακολούθησα μια εκπομπή πριν από λίγες μέρες. Ένας Άγγλος και ένας Ιταλός δοκίμαζαν τις ανατολίτικες γεύσεις και ταξίδευαν σε πολλές περιφέρειες και χωριά [της Τουρκίας] μαγειρεύοντας φαγητό. Πιστεύετε ότι αυτό το κάνουν για δικό τους όφελος? Έχετε δει έναν Τούρκο να κάνει εκπομπή μαγειρικής στη γαλλική τηλεόραση, να επισκέπτεται χωριά και βιομηχανίες;» δήλωσε.

« Οι άνθρωποί μας είναι αγνοί, ανοίγουν τις πόρτες τους σε φίλους. Λένε όλα τους τα μυστικά, δείχνουν τα πάντα. Πού υπάρχει στρατιωτική μονάδα, τα ραντ’αρ, τα πολεμοφόδια, οι αποθήκες όπλων, πώς να μπεις και να φύγεις από το χωριό» συνέχισε στη δήλωσή του.


Πηγή: topontiki.gr