Στην Καρδίτσα έφτιαξαν 100 μέτρα πουτίγκα (pics)

Gazzetta team
Στην Καρδίτσα έφτιαξαν 100 μέτρα πουτίγκα (pics)
Σε μέρες δύσκολες όπου η χαρά και η αισιοδοξία θα πρέπει να κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών νομού Καρδίτσας, «γλύκανε» Καρδιτσιώτες και επισκέπτες.

Η μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου είναι πλέον γεγονός, καθώς 5.000 μερίδες του γλυκού που έφτασε σε μήκος τα 100 μέτρα μοιράστηκε δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας να παρασκευάσει τη μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου -ή κοφτή όπως συνηθίζεται να την ονομάζουν στην περιοχή- στο χώρο της Παυσιλυπούπολης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του στησίματος του γλυκού στον κεντρικό διάδρομο του άλσους του Παυσιλύπου, ο χώρος είχε κατακλυστεί από μικρούς και μεγάλους και όπου στο τέλος απόλαυσαν το γλυκό που ετοίμασαν.

Να σημειωθεί οτι για την παρασκευή της πουτίγκας οι περίπου 120 ζαχαροπλάστες που εργάστηκαν εντατικά χρησιμοποίησαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 300 κιλά γάλα και 50 κιλά καρύδια, καθώς και μεγάλες ποσότητες κανέλας.

Στο πλευρό των Καρδιτσιωτών συναδέλφων τους βρέθηκαν και ζαχαροπλάστες από άλλους συλλόγους της Θεσσαλίας, μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας Ιωαννης Γλύκος.

Τέλος, όπως τονίστηκε από τα μέλη του Συλλόγου, η πρωτοβουλία θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά παρασκευάζοντας αυτή τη φορά την μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ