Αυτές οι χώρες έχουν τους πιο χαρούμενους εργαζόμενους (pics)

Gazzetta team
Αυτές οι χώρες έχουν τους πιο χαρούμενους εργαζόμενους (pics)
Ναι, καμία υποψία Ελλάδας, καλά κατάλαβες!

Η δουλειά ειδικά από μια ηλικία τις ζωής μας και μετά είναι όχι απλά απαραίτητη αλλά αναγκαία. Ok μπορεί στη χώρα μας τα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα να μην είναι καλά, ωστόσο έχεις ποτέ αναρωτηθεί σε ποιες χώρες οι άνθρωποι περνάνε πραγματικά καλά στην δουλειά τους; Η Universum δημοσίευσε την λίστα των 23 χωρών με τους πιο πιστούς και χαρούμενους εργαζόμενους. Τα κριτήρια για τα αποτελέσματα της λίστας, είναι 3: Το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι εργαζόμενοι με τις συνθήκες δουλειάς, το πόσο πρόθυμοι είναι να προτείνουν και σε άλλους να ζητήσουν δουλειά εκεί που δουλεύουν κι εκείνοι και τέλος το πόσο πιθανό είναι να ζητήσουν αλλού δουλειά στο μέλλον.

23. Καναδάς

oresdouleia01

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτουμε πως οι Καναδοί αγαπούν τις δουλειές τους. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 το 76% ήταν απίστευτα ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους.

22. Χιλή

xoresdouleia02-eisegr

Μια από τις πιο ταχέα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Αμερική. Πώς να μην είναι χαρούμενη οι εργαζόμενοι;

21. Παναμάς

xoresdouleia03-risegr

Δεν θα γίνεις πλούσιος εξαιτίας των χαμηλών μισθών, αλλά ούτε θα κουραστείς πολύ, καθώς δικαιούσαι 30 ημέρες διακοπές και, σε κάποιες εταιρίες, 2ωρα διαλείμματα για φαγητό!

20. Βραζιλία

xoresdouleia04-risegr

Το μάξιμουμ των ωρών που μπορεί να δουλεύει κάποιος ανά εβδομάδα είναι 44 και οι υπερωρίες απαγορεύεται να ξεπερνούν τις 2 ώρες! Πώς να μην είσαι ευχαριστημένος;

19. Κολομβία

xoresdouleia05-risegr

Μια από τις πιο ταχέα αναπτυσσόμενες οικονομίες, ειδικά στον τομέα των start up και της τεχνολογίας, όπως λέει και ο καθηγητής πανεπιστημίου Andre Siqueira: «Αυτό σημαίνει πολλές ευκαιρίες δημιουργίας για όλους».

18. Ισπανία

xoresdouleia06-risegr

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισπανικού ινστιτούτου για την οικογένεια, οι Ισπανοί είναι ανάμεσα σε αυτούς που δουλεύουν περισσότερο στην Ευρώπη. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει από το να είναι χαρούμενοι.

17. Σιγκαπούρη

xoresdouleia07-risegr

Οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν καλές συνθήκες εργασίας, ανταγωνιστικό μισθό και επιδόματα διακοπών. Καθόλου άσχημα!

16. Γαλλία

xoresdouleia08-risegr

Οι εργοδότες οφείλουν να δίνουν 5 εβδομάδες διακοπών (στις οποίες πληρώνεσαι) καθώς και επίδομα γάμου!

15. Βουλγαρία

xoresdouleia09-risegr

Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ χάρη στην προοδευτική νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των ωρών των εργαζομένων και τις άδειες μετ’ αποδοχών.

14. Ρουμανία

xoresdouleia103-risegr

Η ασφάλεια είναι σημαντική για τους εργαζόμενους εκεί. Όπως λέει η Esther Senecky του Universum: «Η αυξανόμενη παρουσία των διεθνών επιχειρήσεων στη χώρα φέρνει αυξημένη σταθερότητα στους εργαζόμενους. Αν ο εργοδότης προσφέρει σταθερή δουλειά, ο εργαζόμενος είναι χαρούμενος και δεν κοιτά σε άλλες εταιρίες.»

13. Μεξικό

xoresdouleia11-risegr

Οι ώρες εργασίας δεν είναι σταθερές και οι μισθοί είναι συχνά χαμηλοί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους Mεξικανούς να χαίρονται με αυτό που έχουν.

12. Ελβετία

xoresdouleia12-risegr

Σύμφωνα με τη Γερμανική εταιρεία συμβούλων Geva Institut, είναι αξιέπαινη η ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας και γενικότερα στην χώρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες!

11. Γερμανία

xoresdouleia13-risegr

Εδώ μιλάμε για μια δυνατή οικονομία με λιγότερες ώρες εργασίας, αλλά αρκετά χρήματα.

10. Δημοκρατία της Τσεχίας

xoresdouleia14-risegr

Σύμφωνα με άνθρωπο του Universum Tomas Rašner στην Τσεχία, «Οι άνθρωποι είναι πιστοί γιατί έτσι έχουν μάθει.» Σημειώνει επίσης πως δεν αναζητούν τόσο τις προκλήσεις και δεν είναι φιλόδοξοι.

09. Ουγγαρία

xoresdouleia15-risegr

Το εργατικό δυναμικό αυτού του μικρού έθνους είναι από τα ευτυχέστερα στην Ευρώπη.

08. Βέλγιο

xoresdouleia16-risegr

Οι εργαζόμενοι δεν ψάχνουν συχνά για αλλαγή εργασίας και είναι πολύ ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους.

07. Φινλανδία

xoresdouleia17-risegr

Σύμφωνα με λίστατης Κομισιόν, μόλις το 4,7% είναι δυσαρεστημένο από την εργασία του. Το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

06.Netherlands

xoresdouleia18-risegr

Mε 9 ώρες εργασίας την ημέρα και 45 την εβδομάδα, κανείς δεν έχει παράπονο.

05. Αυστρία

xoresdouleia19-risegr

Υψηλοί μισθοί, 5 εβδομάδες διακοπές και άδεια εγκυμοσύνης 8 εβδομάδες πριν και 8 μετά την γέννηση του παιδιού. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

04. Σουηδία

xoresdouleia20-risegr

Μια χώρα που πιστεύει απόλυτα στην ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Εφάρμοσε την 6ωρη εργασία και μόνο το 1% των ανθρώπων δουλεύουν πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι γονείς μπορούν να μοιραστούν 480 μέρες γονικής άδειας μεταξύ τους.

03. Κόστα Ρίκα

xoresdouleia21-risegr

Με έμφαση στον τουρισμό και τις καλλιέργειες, η Κόστα Ρίκα δημιουργεί σταθερές κι ευχάριστες συνθήκες για όσους δουλεύουν εκεί!

02. Νορβηγία

xoresdouleia22-risegr

Όταν 9 στις 10 δουλειές προσφέρουν ασφάλεια και ο δείκτης καλής ζωής είναι αυξημένος, καθόλου περίεργο που βρίσκεται στην θέση 2.

01. Δανία

xoresdouleia23-risegr

Οι εργοδότες κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν ευχαριστημένους τους εργαζόμενους. Εταιρίες με προσωπικό μέχρι 35 άτομα υποχρεούνται να ανοίξουν θέσης εργασίας με δικαιώματα για τους εργαζόμενους ίδια με αυτά των κορυφαίων της εταιρίας. Δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση!

Πηγή: rise.gr