Ο Ερντογάν προειδοποίησε την Αθήνα για το θέμα των 8 στρατιωτικών

Gazzetta team
Ο Ερντογάν προειδοποίησε την Αθήνα για το θέμα των 8 στρατιωτικών
Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι η μη έκδοση θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών. Μετά τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου που ζήτησε την άμεση έκδοση και των οκτώ στρατιωτικών, σειρά είχε σήμερα ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι η μη έκδοση θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των 8, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος παρακολούθησε προσωπικά τη διαδικασία, προσθέτοντας ότι η νομική διαδικασία συνεχίζεται.

«Η προσδοκία μας είναι να εκδοθούν αυτά τα άτομα το συντομότερο. Αυτοί οι άνθρωποι ενεπλάκησαν σε μια απόπειρα πραξικοπήματος και αποτελεί αναγκαιότητα η έκδοσή τους τόσο για την απόδοση του δικαίου όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να κάνουν τα αναγκαία βήματα», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι για τους οκτώ στρατιωτικούς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έχει λάβει τρεις αντικρουόμενες αποφάσεις. Για τους μεν πρώτους τρεις, η υπόθεση των οποίων κρίθηκε την Τρίτη, το αίτημα έκδοσης απερρίφθη, για τους μεν δεύτερους τρεις έγινε αποδεκτό,ενώ για τους τελευταίους δύο αποφασίσθηκε η μη-έκδοση.

Πηγή: thetoc.gr