Γυναίκα που ζυγίζει 500 κιλά θα βγει από το σπίτι μετά από 25 χρόνια (vid)

Gazzetta team
Γυναίκα που ζυγίζει 500 κιλά θα βγει από το σπίτι μετά από 25 χρόνια (vid)
Μια γυναίκα από την Ινδία που ζυγίζει πάνω από 500 κιλά θα βγει για πρώτη φορά από το σπίτι της μετά από 25 χρόνια, με σκοπό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που ελπίζει ότι θα της αλλάξει τη ζωή.

Ο λόγος για την Iman Ahmad Abdulati, η οποία θα ταξιδέψει στην Αίγυπτο με την ελπίδα ότι αν όλα πάνε καλά θα μπορέσει να χάσει 394(!) κιλά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το ταξίδι αυτό παραλίγο να μην γίνει, αφού οι αξιωματούχοι μετανάστευσης της Ινδίας στο Κάιρο δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει την αίτηση για τη βίζα.

Το σκηνικό άλλαξε και οι υπεύθυνοι υποχώρησαν μόνο όταν ο χειρουργός Dr Muffazzal Lakdawala ανάρτησε το περιστατικό στο Twitter και εξήγησε την ιστορία της. Ο υπουργός Υγείας απάντησε άμεσα στο Tweet του και χορηγήθηκε βίζα στην 36χρονη.

«Εξαιτίας του βάρους της δεν μπορεί να έρθει με απλό αεροπλάνο και έτσι οργανώνουμε να μεταφερθεί με ιδιωτική πτήση charter», είπε ο γιατρός για να συμπληρώσει ότι «η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι μια ζωντανή βόμβα. Πρέπει να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στους πνεύμονες ή κίνδυνος θρόμβου».

Επιπροσθέτως, το αεροπλάνο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένο κρεβάτι επειδή το βάρος της καθιστά αδύνατο το να καθίσει σε όρθια θέση.

Κατά τη γέννησή της η 36χρονη διαγνώστηκε με ελεφαντίαση. Στα έντεκά της χρόνια έμεινε κλινήρης από ένα εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο και... φυλακίστηκε στο ίδιο της το σπίτι.



Πηγή: iefimerida.gr