Bloomberg: Τα πιο δυσοίωνα σενάρια για το 2017

Gazzetta team
Bloomberg: Τα πιο δυσοίωνα σενάρια για το 2017
Από την κατάρρευση της Ελλάδας και την εκλογή της Λεπέν μέχρι τον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και την απειλή της Βόρειας Κορέας.

Κάθε χρόνο το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg λίγο πριν το τέλος του έτους, παρουσιάζει μια λίστα με τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις του για την επόμενη χρονιά. Στο νέο οδηγό απαισιοδοξίας το αμερικανικό πρακτορείο προειδοποιεί για μια σειρά από σενάρια τα οποία περιλαμβάνουν την εκλογή της Λεπέν στη Γαλλία, την ενίσχυση της δημοφιλίας του Τραμπ και τον πόλεμό του με τους δισεκατομμυριούχους, οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Αναλυτικά μερικά από τα βασικά σενάρια:

Άνοδος του Τραμπ και μετωπική με μεγιστάνες

Σύμφωνα με το Bloomberg, η δημοφιλία του Ντόναλντ Τραμπ θα ενισχυθεί τους πρώτους μήνες της προεδρίας του, όμως η κατάργηση των πολιτικών του Ομπάμα θα δημιουργήσουν νέα κύματα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών, με κέντρο την Καλίφόρνια. Ο Τραμπ θα προσπαθήσει να ανακόψει τη λαϊκή οργή, την ίδια ώρα που το ράλι που θα πραγματοποιήσουν οι μετοχές των τραπεζών, των μεταλλευτικών εταιρειών και των ασφαλιστικών τους πρώτους μήνες, θα γυρίσει μπούμερανγκ και οι μετοχές των Google, Facebook και Apple θα δεχτούν σοβαρό πλήγμα καθώς ο πόλεμος μεταξύ Trump και δισεκατομμυριούχων θα ενταθεί.


Κατάρρευση της Ελλάδας, εκλογή Λεπέν και Γκρίλο

Δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη για την Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει το άρθρο, η οικονομία της χώρας θα καταρρεύσει, όμως αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει διάσωση. Στη Γαλλία θα επικρατήσει η Μαρί Λεπέν και θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Στην Ιταλία θα πάρει την εξουσία ο Μπέπε Γκρίλο και θα κάνει δημοψήφισμα για να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στη λιρέτα. Η Μέρκελ θα χάσει στις εκλογές και στη Βρετανία η Μέι θα εκδιωχθεί από την κυβέρνηση.


Οικονομικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ

Ο Τραμπ αποφασίζει να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές από την Κίνα, η οποία απαντά με υποτίμηση του γουάν, ακύρωση των παραγγελιών Boeing και μπλοκάρισμα στις πωλήσεις των iPhone.


Κόντρα Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα προχωρά στην κατασκευή πυραύλου, ικανού να χτυπήσει τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Οι πολιτικές Τραμπ κατά των ΗΠΑ «βουλιάζουν», αναγκάζοντάς τον να στραφεί στην Κίνα και να την ικετεύσει για τη βοήθειά της στο να τιθασεύσουν το γείτονά της.

Πηγή: protothema.gr