Σκληρές εικόνες από τελετές μύησης σε αδελφότητα αμερικανικού πανεπιστημίου

Gazzetta team
Σκληρές εικόνες από τελετές μύησης σε αδελφότητα αμερικανικού πανεπιστημίου
Ένας πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου Hofstra έλυσε τη σιωπή του, αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η καταγγελία ενός πρώην φοιτητή του πανεπιστημίου Hofstra της Νέας Υόρκης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στις τελετές μύησης της αδελφότητας «Σίγμα Φι», οι πρωτοετείς εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε απίστευτα εξευτελιστικές δοκιμασίες, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Syed Ali John Mehdi, που εγκατέλειψε τις σπουδές του το εν λόγω πανεπιστήμιο, εξοργισμένος από την αδιαφορία των υπευθύνων για όσα διαδραματίζονται πίσω από κλειστές πόρτες των αδελφοτήτων, οι εν λόγω δοκιμασίες πραγματοποιούνταν μάλιστα σε ένα άθλιο υπόγειο διαμέρισμα, διακοσμημένο με σβάστικες.



Ο πρώην φοιτητής του Hofstra κατήγγειλε ότι, κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών εξαμήνων του 2014 και του 2015, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές υποβλήθηκαν σε πρωτόγονα «καψόνια» από τους επικεφαλής της αδελφότητας. Μάλιστα, η καταγγελία του συνοδευόταν και από σοκαριστικές φωτογραφίες αλλά και βίντεο, το οποίο τράβηξε ο Mehdi μια «εφιαλτική βραδιά» (όπως την περιγράφει ο ίδιος) κατά την οποία θα κρινόταν η αποδοχή ή όχι των νεαρών στην αδελφότητα.



Στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε η εφημερίδα του πανεπιστημίου Hofstra, οι νεαροί φοιτητές εμφανίζονται να βρίσκονται γονατισμένοι με δεμένα μάτια σε ένα σκοτεινό υπόγειο, χωρίς μπλούζα, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται μια σβάστικα στον τοίχο. Ορισμένοι από αυτούς είναι πασαλειμμένοι με μια κόκκινη καυτερή τσίλι, η οποία καίει τρομερά όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Σύμφωνα με τον φοιτητή, τα μεγαλύτερα μέλη της αδελφότητας έριχναν αυτήν την σάλτσα στα γεννητικά όργανα των υποψήφιων μελών, για να προκαλέσουν μεγαλύτερο πόνο.



Σε μια άλλη φωτογραφία, ένας από φοιτητές βρίσκεται σε ένα μικροσκοπικό κλουβί. Όπως αποκάλυψε στην καταγγελία του ο Mehdi, τα υποψήφια μέλη της αδελφότητας περνούσαν ατέλειωτες ώρες μέσα σ' αυτό το κλουβί, μέχρι να είναι σε θέση να απαντήσουν σωστά κάθε ερώτηση για την ιστορία των «Σίγμα Φι».

Ωστόσο, οι φωτογραφίες δεν είναι τίποτα μπροστά στο βίντεο το οποίο παρέδωσε ο καταγγέλλων στην εφημερίδα του Hofstra, και στο οποίο οι φοιτητές υποβάλλονται σε ακόμα πιο εξευτελιστικές δοκιμασίες, με τους μεγαλύτερους «αδελφούς» τους να τους εξαναγκάζουν να πιουν μεγάλη ποσότητα γάλακτος και στη συνέχεια να κάνουν εμετό ο ένας πάνω στον άλλο.

Πηγή: protothema.gr