Προβληματίζει ο απολογισμός των επεισοδίων της Τρίτης (pics)

Gazzetta team
Προβληματίζει ο απολογισμός των επεισοδίων της Τρίτης (pics)
- Δυο ανήλικοι 14 και 15 ετών μεταξύ των συλληφθέντων στα επεισόδια στα Εξάρχεια - Οκτώ συλλήψεις για πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ στην Εμμανουήλ Μπενάκη - 23 οι συυληφθέντες - Οι 18 κατηγορούντια για κακουργήματα!

Μόνο προβληματισμό και θλίψη προκαλούν όσα αποκαλύπτονται στον απόηχο των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια μετά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν γίνει συνολικά 23 συλλήψεις και δυστυχώς ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δυο παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών! Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο Σύριοι και ένας Αλγερινός.

Οι κατηγορίες για 18 από τους συλληφθέντες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Οκτώ από αυτούς συνελήφθησαν μετά από πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη!

Εικόνες καταστροφής!

Η εικόνα μετά από κάθε νύχτα επεισοδίων είναι πάντα αποκαρδιωτική. Και εξοργιστική. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων προσπαθούσαν σήμερα το πρωί να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και η περιοχή των Εξαρχείων ήταν αυτό που λέμε βομβαρδισμένο τοπίο.

Τίποτα δεν γλίτωσε από το μένος των αντιεξουσιαστών που έκαψαν, έσπασαν, κατέστρεψαν, ρήμαξαν τα πάντα κατά τις "μάχες" που έδωσαν επι ώρες με τους αστυνομικούς.

Πέτρες, μάρμαρα, καδρόνια, δακρυγόνα, σπασμένα μπουκάλια και φωτοβολίδες σπαρμένα παντού.

Από τη μανία των αντιεξουσιαστών δεν γλίτωσε ένα αυτοκίνητο το οποιο κάηκε στην οδό Τοσίτσα, όπως επίσης και ένα περίπτερο στην οδό Στουρνάρη.

Δεν είχε διαβάσει φαίνεται ο ιδιοκτήτης του την προειδοποίηση που είχαν "μοιράσει" οι αντιεξουσιαστές την προηγούμενη ημέρα...

Προσπαθώντας να βρουν πολεμοφόδια έσπασαν μέχρι και σκαλοπάτια στις εισόδους πολυκατοικιών αλλά και πεζοδρόμια.

Επίσης, έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου μίας πολυκατοικίας.

Επίσης, επιτέθηκαν με μολοτοφ στο φυλάκιο του Μουσείου επί της οδού Μπουμπουλίνας.

Όσο για τα οδοφράγματα; Αναποδογύρισαν μέχρι και τσιμεντένιες γλάστρες και πάνω από αυτές έβαλαν τραπέζια και φυσικά καμμένους κάδους...

Προσπάθησαν να εισβάλλουν σε πολυκατοικία

Οδός Σολωμού 34. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να μπει σε πολυκατοικία για να ανέβει στην ταράτσα. Στην προσπάθεια τους αυτή επιχείρησαν να ξηλώσουν το προστατευτικό συρματόπλεγμα της πόρτας αλλά δεν το κατάφεραν.

Οι ένοικοι και ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας δηλώνουν ανάστατοι μετά από αυτό το συμβάν.

Πηγή: newsit.gr