Την άμεση έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών ζήτησε o Τσαβούσογλου!

Gazzetta team
Την άμεση έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών ζήτησε o Τσαβούσογλου!
Την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

«Θέλουμε την άμεση έκδοση αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία» δήλωσε στο σταθμό TRT ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τους «οκτώ» για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο.

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah μεταδίδει ότι την Τρίτη, η αστυνομία συνέλαβε οκτώ «υποστηρικτές» του Γκιουλέν, που σχεδίαζαν να διαφύγουν στην Ελλάδα. «Αστυνομικοί ερεύνησαν τα σπίτια των υπόπτων μόλις έλαβαν εισαγγελικό ένταλμα» γράφει το σχετικό δημοσίευμα, που παράλληλα αναφέρεται την υπόθεση των οκτώ αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Μάλιστα, υπενθυμίζει τις… κεκαλυμμένες απειλές του Τούρκου υπουργού Αμύνης Φικρί Ισίκ τη Δευτέρα.

«Περιμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει κάθε προσπάθεια για να εκδοθούν στην Τουρκία τα μέλη της FETO» είχε δηλώσει, τονίζοντας ότι η Άγκυρα και η Αθήνα είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Ερωτηθείς από δημοσιογράφος εάν η Τουρκία θα αντιδράσει σε περίπτωση που οι αξιωματικοί δεν εκδοθούν, ο κ. Ισίκ είχε πει ότι «υπάρχουν βήματα που μπορούν να γίνουν».

Πηγή: ethnos.gr