Ψινάκης: «Πάρτε τον π@@@ο κλέφτες και λαμόγια» (pics)

Gazzetta team
Ψινάκης: «Πάρτε τον π@@@ο κλέφτες και λαμόγια» (pics)
Κάθε λόγο να πανηγυρίζει έχει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, μετά την απόφαση του Γ’ τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών για υπόθεση κακοδιαχείρισης στον δήμο.

Κάθε λόγο να πανηγυρίζει έχει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος είχε υποσχεθεί στους δημότες του να κάνει «κάθαρση» στον δήμο, μια υπόσχεση που υλοποιεί.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Γ’ τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που ανακοινώθηκε χθες, ήταν «καταπέλτης» για τους κατηγορούμενους Ιορδάνη Λουϊζο (πρώην δήμαρχο Μαραθώνα), Καλλιόπη Πατεράκη (πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών), για το σκάνδαλο που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Μαραθώνα και αφορούσε κακοδιαχείριση στο δημοτικό κοιμητήριο.

Μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την οποία τέθηκαν σε αργία ο πρώην δήμαρχος και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε του ανωτέρω κατηγορουμένους, Ιορδάνη Λουϊζο, Καλλιόπη Πατεράκη αλλά και τους Ευαγγελία Ζήση, Χαράλαμπο Εμέη και Μαρία Ζαφειροπούλου, σε ποινές φυλάκισης με αναστολή, ενώ τον Αθανάσιο Ζέρβα σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κατηγορουμένους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε καν αυτό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα γιόρτασε αυτή την απόφαση, με μια σημαδιακή φωτογραφία στο instagram, γράφοντας στη λεζάντα: «Λαμόγια και κλέφτες πάρτε τον "πουλο" από τον Μαραθωνα". Η Ελληνική Δικαιοσύνη και ο Άγιος Βασιλης μου έκαναν το καλύτερο Χριστουγενιατικο δώρο..."ΚΑΘΑΡΣΗ"...!!! Και είναι μόνο η αρχή...!!!».

Ποινές και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Υπενθυμίζεται πως έχουν τεθεί, επίσης, σε αργία με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο πρώην δήμαρχος Ιορδάνης Λουϊζος και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Καλλιόπη Πατεράκη για τα δύο σκάνδαλα, που αφορούν στο κοιμητήριο.

Μάλιστα, το πειθαρχικό συμβούλιο της αποκεντρωμένης διοίκησης επέβαλε την ανώτατη πειθαρχική ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε αιρετό, 6 μηνών για δόλο.

Σύμφωνα με τη συνεδρίαση στις 25/11/2016 και την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου επιβάλλεται ποινή αργίας 6 μηνών από δόλο στους εγκαλούμενους Ιορδάνη Λουίζο και Καλλιόπη Πατεράκη (κατά πλειοψηφία).

Συγκεκριμένα:

Αναφορικά με τον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο για: Παράβαση διατάξεων σχετικά με απευθείας αναθέσεις προμηθειών – εργασιών, χρηματοδότησης λειτουργικών δαπανών, συλλόγων, παραχώρησης χώρων που δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Μαραθώνος

Αναφορικά με την εγκαλούμενη Καλλιόπη Πατεράκη για: Τα ως άνω αναφερόμενα στον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο και επιπλέον συμμετοχή σε συνεδριάσεις ανάθεσης προμηθειών σε συγγενή Β’ βαθμού.

Επίσης στη συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί, στους ανωτέρω, ποινή αργίας 3 μηνών από βαριά αμέλεια, αναφορικά με την ανάθεση εκμετάλλευσης του κυλικείου του Κοιμητηρίου Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.

Πηγή: thetoc.gr