«Υποκλοπή» στη Βουλή από τον Η. Κασιδιάρη

Gazzetta team
«Υποκλοπή» στη Βουλή από τον Η. Κασιδιάρη
Σόου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ με άλλα γραφεία και κόμματα.... Το "συμπέρασμα" πάντως βρίσκεται στη φράση του προέδρου της ΑΔΑΕ πως είμαστε εκτεθειμένοι στις υποκλοπές.

«Θα σας τα εξηγήσω εγώ τώρα τι έγινε…» είπε και θα σας το δείξω… «κάποιος δεκαπεντάχρονος… σας έκανε πλάκα…» «δεν ξέρετε ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για «συγχώνευση κλήσεων», δηλαδή να καλείς ένας δύο ή τρία τηλέφωνα και να συνομιλούν μεταξύ τους….», «τι έχει καταγγελθεί ότι γινόταν; Γινόταν μια κλήση με απόκρυψη αριθμού στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και μετά από λίγο ακουγόταν να μπαίνει στην γραμμή το τηλεφωνικό κέντρο ενός άλλου κόμματος ή ενός άλλου γραφείου… Τι έκανε προφανώς αυτό που έκανε την πλάκα…, καλούσε το ΚΚΕ και μετά καλούσε και έβαζε στην γραμμή ένα άλλο κόμμα… τόσο απλό… «
Μάλιστα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε «θα σας το δείξω τώρα αμέσως πως γίνεται αυτό….» και μέσα από την Επιτροπή κάλεσε και έβαλε σε συνακρόαση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ…»

Η εκδοχή αυτή πάντως, πέραν της ευθυμίας… που προκάλεσε στα μέλη της Επιτροπής που ακροάται τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρήστος Ζαμπίρα σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ δεν έδειξε να τα πείθει. Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε πως «εδώ συνδεόντουσαν στην γραμμή γραφεία του ΚΚΕ από όλη την χώρα και με κόμματα….»

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας ανέφερε πως προς η Αρχή έχει ξεκινήσει άμεσα, από την επόμενη ημέρα των καταγγελιών τις έρευνες αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτό επίσης που έχει αναδειχθεί από την συζήτηση είναι ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει βούλευμα ή απόφαση από την εισαγγελέα που ερευνά και αυτός τις καταγγελίες για άρση του απορρήτου προκειμένου να εντοπιστεί από πού γινόντουσαν οι κλήσεις στον Περισσό.

O βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης εξήγησε στην Επιτροπή τα γεγονότα λέγοντας πως « το τελευταίο διάστημα υπήρχαν προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ. Δεχόταν μια απόρρητη κλίση και απαντούσαν ταυτόχρονα τα τηλεφωνικά κέντρα είτε της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του Ποταμιού… Υπήρχαν επίσης συνακροάσεις άλλες φορές όχι μόνο με άλλα κόμματα αλλά και με άλλα γραφεία του ΚΚΕ στην Ελλάδα εκτός του κτηρίου του Περισσού. Εμείς θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε βλάβη στον ΟΤΕ και αφού συνεχίσθηκε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας να συνεχίζοται αυτές οι κλήσεις και συνακροάσεις, ενημερώσαμε τους γραμματείς των άλλων κομμάτων που εμπλέκονταν και τους ζητήσαμε να κάνουν και αυτοί εάν το θεωρούν ανάλογες κινήσεις εντοπισμού του τι συμβαίνει. Η εκτίμησή μας είναι ότι υπήρχε παρέμβαση τρίτου κέντρου που οργανώνει αυτά τα πράγματα….» Ο κ. Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε και για τις κινήσεις που έκανε το ΚΚΕ μετά και την σχετική ανακοίνωση που έγινε και είπε πως «την ίδια ημέρα επικοινώνησε με το ΚΚΕ και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ ….» Και πρόσθεσε πως ο ΟΤΕ από τις έρευνες που έκαναν οι τεχνικοί του μας έστειλε μια απάντηση « ότι δεν είναι οι κλήσεις αυτές από τις δικές του γραμμές….» Ο κ. Παφίλης ανέφερε πως « ποιος είναι αυτός που καλούσε δεν γνωρίζουμε να εμείς τουλάχιστον να έχει δώσει κάποια απάντηση ο ΟΤΕ … Πολιτικά θεωρούμε ότι μπορεί να είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και η ΑΔΑΕ και ο ΟΤΕ και όσιοι εμπλέκονται θα πρέπει να δώσουν μια πειστική απάντηση… Εμείς δεν ξέρουμε ποιο κέντρο είναι ούτε και να πούμε ότι συνέβαινε αυτό ή το άλλο…» Δεν ξέρω, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στα μέλη της ΑΔΑΕ εάν «ο ΟΤΕ σας έχει δώσει τα τηλέφωνα που κρυβόντουσαν πίσω από αυτές τις κλήσεις…»
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας απάντησε πως «για να γίνει η άρση του απορρήτου θα πρέπει να υπάρξει βούλευμα ή εισαγγελική εντολή άρσης απορρήτου από τον εισαγγελέα που ερευνά και αυτός τις καταγγελίες. Κάτι τέτοιο, είπε δεν έχουμε…»
Μια απάντηση που προκάλεσε την έκπληξη του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη λέγοντας πως «εμείς έχουμε δώσει τις ακριβείς ώρες που γινόντουσαν αυτές οι κλήσεις… και είχα την αίσθηση ότι ο εισαγγελέας θα έχει ήδη ζητήσει την άρση του απορρήτου για να βρεθεί από πού γινόντουσαν αυτές οι απόρρητες κλήσεις καθώς υπάρχει η δυνατότητα της τεχνολογίας από ότι γνωρίζουμε…»

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ζήτησε να κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ παρουσία του αρμόδιου υπουργού, ένα αίτημα όμως που δεν μπήκε στη συζήτηση καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε πως «δεν θεωρώ ότι προς το παρόν θα πρέπει να συνδέσουμε με την υπόθεση τον διοικητή της ΕΥΠ…»

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, ανέφερε ότι «η Αρχή ξεκίνησε από την επόμενη κιόλας ημέρας τους ελέγχους και είναι πολύ νωρίς για να έχουμε καταλήξει σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα που θα μπορούσα να σας πως σήμερα…. Είμαστε στην αρχική φάση του ελέγχου… Άρα όταν θα έχουμε στοιχεία θα μπορέσουμε να σας πούμε περισσότερα…» Αναφορικά με το τι ήταν η επιστολή του ΟΤΕ που έχει αποσταλεί ήδη στο ΚΚΕ, τελικά διευκρινίστηκε ότι αφορούσε το αποτέλεσμα της έρευνας για το εάν υπήρχε ή όχι βλάβη στις τηλεφωνικές γραμμές του ΟΤΕ και μόνο…

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και εντός και εκτός της επιτροπής μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έδειξε πάντως ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στις επικοινωνίας καθώς η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται… Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας είπε συζητώντας με δημοσιογράφους μετά την λήξη της συνεδρίασης πως « είμαστε εκτεθειμένοι, αν είναι να πεις κάτι σημαντικό, καλύτερα να το δώσεις γραπτώς…».


Πηγή: newsit.gr