Ξεθάρρεψαν οι ρατσιστές στη Νέα Υόρκη: Επιθέσεις και αγκυλωτοί σταυροί!

Gazzetta team
Ξεθάρρεψαν οι ρατσιστές στη Νέα Υόρκη: Επιθέσεις και αγκυλωτοί σταυροί!
Δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία αστυνομικός, δέχθηκαν επίθεση σε δύο ξεχωριστά επεισόδια στη Νέα Υόρκη επειδή είναι μουσουλμάνες, ενώ αγκυλωτοί σταυροί εμφανίστηκαν στο μετρό της πόλης, τα τελευταία παραδείγματα ρατσιστικών ενεργειών που έχουν σημειώσει αύξηση μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ...

Το Σάββατο στο Μπρούκλιν η αστυνομικίνα Αμλ Ελσοκάρι, που ήταν εκτός υπηρεσίας, δέχθηκε ένα χαστούκι από έναν άνδρα, ο οποίος την απείλησε να της κόψει τον λαιμό και να τη μεταχειριστεί «σαν πόρνη του Ισλαμικού Κράτους».
Ο άνδρας συνελήφθη την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

«Η Αμλ Ελσοκάρι είναι μία από τους 900 Αμερικανούς μουσουλμάνους της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που μας προστατεύουν. Είμαστε στο πλευρό της οικογένειάς της», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο αναφερόμενος στο συμβάν.

Το πρωί της Δευτέρας, μια εργαζόμενη στην υπηρεσία διαχείρισης των μέσων μαζικής συγκοινωνίας της Νέας Υόρκης η οποία πήγαινε στη δουλειά της δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα, ο οποίος την αντιμετώπισε σαν «τρομοκράτισσα» και την έσπρωξε στις σκάλες προκαλώντας της μώλωπες.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και προς το παρόν δεν έχει εντοπίσει τον άνδρα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι αγκυλωτοί σταυροί εντοπίστηκαν το Σάββατο σε έναν σταθμό του μετρό. Ο Κουόμο έκανε λόγο για ένα «κύμα» ρατσιστικών ενεργειών στο δίκτυο μεταφορών της Νέας Υόρκης.

Την προηγούμενη εβδομάδα φυλλάδια της Κου Κλουξ Κλαν είχαν διανεμηθεί σε δύο σταθμούς του μετρό στο Λονγκ Άιλαντ.

Σύμφωνα με τον ντε Μπλάζιο, η πρόσφατη αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων είναι αποτέλεσμα του εμπρηστικού λόγου του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
«Είπε φριχτά πράγματα για τους μουσουλμάνους, για τους Αμερικανούς μεξικανικής καταγωγής», τόνισε.
Από την πλευρά του ο διοικητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο’ Νιλ δήλωσε ότι οι ρατσιστικές ενέργειες στην πόλη έχουν αυξηθεί κατά 35% φέτος σε σχέση με το 2015, ενώ οι συλλήψεις για τέτοιου είδους αδικήματα έχουν αυξηθεί κατά 45%.

Η πλειονότητα των ρατσιστικών ενεργειών έχουν στόχο την εβραϊκή κοινότητα, διευκρίνισε ο Ο’ Νιλ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ντε Μπλάζιο.


Πηγή: newsit.gr